Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
6-dagen lang werkzaamheden aan spoor tussen Haarlem - Leiden

24-01-2023 / 20.30 uur
HAARLEM -
Van 26 tot en met 31 januari werkt ProRail aan het spoor bij en rond Haarlem. Er worden onder meer rijdraden, een viaductophanging en spoorstaven vernieuwd. Ook worden overbodige wissels verwijderd. Dit betekent dat er geen treinverkeer mogelijk is tussen Haarlem en Leiden Centraal. Daarnaast rijden er minder treinen tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal. NS zet bussen in. In het weekend geldt dit ook vanuit Haarlem in overige richtingen, zoals richting Santpoort Noord en Zandvoort.

Op zondag rijden er ook bussen in plaats

Binnenkort online

van treinen op het traject Haarlem – Amsterdam Sloterdijk. Afhankelijk van reistraject kunnen reizigers te maken krijgen met vervangend busvervoer, omreizen, extra overstappen en daardoor met extra reistijd. Deze kan oplopen tot circa 30 minuten.NS adviseert reizigers voordat ze op reis gaan hun reis te checken in de NS App of op ns.nl.

Reisadvies
Doorgaande reizigers op traject Amsterdam Sloterdijk-Leiden Centraal/Den Haag Centraal v.v. reizen via Schiphol Airport.
Op zaterdag 28 en zondag 29 januari reizen zij met omgeleide Intercity's via Gouda.

NS-bussen

Gehele periode: 

  • stopbussen Haarlem – Leiden Centraal (hoogfrequent); in Haarlem staat de bus aan de centrumzijde van het station, NS-halte bevindt zich op de Jansweg.

Zaterdag en zondag tevens:

  • stopbussen Haarlem – Zandvoort aan Zee/Santpoort Noord; deze bussen vertrekken vanaf de Kiss & Ride strook aan Kennemerplein-zijde (achterzijde station Haarlem).

Zondag: 

  • ook nog hoogfrequente busdienst Haarlem-Amsterdam Sloterdijk, bussen vertrekken aan centrumzijde station, bij de OV uitstaphalte.

 In het vervangend busvervoer kan gereisd met een geldig NS-vervoerbewijs.

Let op: minder reismogelijkheden op zaterdagavond 28 januari vanwege capaciteitsbeperkingen busdienst. 

  • vanaf 22.00 uur tussen Haarlem – Leiden C: kans op extra wachttijd en daarmee reistijd.
  • Vanaf 22.30 uur tussen Schiphol Airport-Leiden C-Den Haag C: om 23.45 uur al laatste reisoptie tussen Schiphol Airport en Den Haag C. Grote drukte bij de bussen verwacht, kans op achterblijvers.

NS adviseert reizigers om op zaterdagavond op deze trajecten indien mogelijk te kiezen voor alternatief vervoer.

Werkzaamheden ProRail
Er worden onder meer rijdraden, een viaductophanging en spoorstaven vernieuwd. Ook worden overbodige wissels verwijderd. Daarnaast is er ook impact voor het wegverkeer. ProRail sluit tijdelijk twee overwegen af, om daar het spoor te vernieuwen. Het gaat om de overweg aan de Pijlslaan en Westergracht in Haarlem. 

Veel werk in Haarlem
In Haarlem werkt ProRail op verschillende plekken. Bouwmanager Yannick Vos zegt op de ProRail website: “Het begint al op station Haarlem zelf, waar aannemer VolkerRail bevestigingsmiddelen vervangen. Hierdoor blijft het spoor goed op zijn plek liggen. Hierdoor rijden er in het weekend ook van Haarlem naar Zandvoort en Beverwijk geen treinen.” Maar daar blijft het niet bij. “Richting Heemstede vernieuwen we sporen, onder andere in de overweg in de Westergracht. Deze overweg is drie dagen afgesloten.”

Even verderop is collega-bouwmanager Johan van der Velden samen met aannemer Dura Vermeer ook aan het werk. Zij halen wissels en een spoor weg. “Een spoor is overbodig geworden en wordt al niet meer gebruikt, dat gaan we weghalen.” Hiervoor wordt de overweg in de Pijlslaan ook drie dagen afgesloten. “In overleg met de gemeente Haarlem vinden die twee afsluitingen niet tegelijk plaats. Hierdoor blijft Haarlem goed bereikbaar.”

Hergebruik wissel Noordwijkerhout
In Noordwijkerhout wordt een wissel verwijderd, maar die wordt niet gesloopt. Johan: “Nee, zeker niet. Dit wissel is namelijk nog in prima staat. We plaatsen hem daarom terug in Haarlem, waar we hem goed kunnen gebruiken. En omdat we zes dagen de tijd hebben kan Dura Vermeer het wissel van Noordwijkerhout naar Haarlem rijden en daar meteen terugleggen.”

Lisse en Leiden
Ook bij Lisse en in Leiden wordt gewerkt. De overweg in de Stationsweg in Lisse wordt aagepast. Ook vernieuwt ProRail de spoorstaven in de overweg. Bij Leiden vernieuwt aannemer Strukton tegelijkertijd stukken bovenleiding zodat die er weer spik en span bij hangt.

Foto's
Contact