Binnenkort online
.
Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Eerste waterstofbus Arriva gaat komende maand in de Achterhoek rijden

06-01-2023 / 16.00 uur
DOETINCHEM -
De eerste twee waterstofbussen van Arriva moeten komende maand in de Achterhoek gaan rijden. De in dienststelling van deze bussen komt een stuk later dan aanvankelijk de bedoeling was. De allereerste waterstofbus werd eind oktober 2021 door fabriekant Solaris Bus & Coach per dieplader vanuit Polen naar de Arriva garage in Doetinchem gebracht.

Enkele dagen later, op 28 oktober 2021, is er tijdens het bekijken en uittesten van de bus iets misgegaan. Er ontstonden enkele explosies, gevolgd door een flinke brand.

Binnenkort online

De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse om het vuur te bestrijden. Naast de nieuwe waterstofbus heeft ook een "gewone" bus en daarna het hele gebouw vlam gevat. Ondanks intensieve inzet van de brandweer zijn de garage en het aangrensende kantoor van Arriva verloren gegaan.

Nu, ruim een jaar later, acht Arriva de bussen veilig genoeg om er mee in de dienstregeling te gaan rijden. Wat de oorzaak van de verwoestende brand van 28 oktober 2021 is geweest wil Arriva niet bekend maken.

 
Lees en bekijk ook:
 
Gloednieuwe waterstofbus in vlammen op in garage Arriva Doetinchem
Brand waterstofbus Arriva in Doetinchem; The day after
Foto's
 
 
 
 
 
Contact