Binnenkort verschijnen hier twee nieuwe interessante pagina's

Blijf ons volgen!

Binnenkort online
.
Binnenkort online
.
Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Trein botst op stapel fietsen

24-11-2022 / 20.30 uur
UTRECHT -
ProRail en NS doen allebei aangifte van een incident waarbij een trein van R-net in botsing kwam met acht fietsen die op het spoor waren gelegd. De aanrijding vond zondagavond plaats tussen station Boskoop Snijdelwijk en Gouda. Gelukkig raakte er niemand gewond maar het treinverkeer lag wel lang stil.

Onacceptabel
De machinist hoorde opeens een knal en stopte de trein. Nadat hij veilig kon inspecteren zag hij dat zijn trein op een aantal fietsen was ingereden. ProRail Regiodirecteur Helga Cuijpers:

Binnenkort online
Binnenkort online

“Ik vind dat echt volstrekt onacceptabel. Je brengt met deze acties bewust mensen in gevaar. Dit moet stoppen en daarom zullen we ook aangifte doen.” Het treinverkeer had hier ruim drie uur last van. Gelukkig vielen er geen gewonden.

Schade verhalen
De kans op ontsporing van de trein is in deze situatie klein geweest. Dat komt door de plek waar de fietsen lagen en de lage snelheid van de trein op dat moment. Maar het had erger kunnen aflopen. Het treinverkeer in Nederland heeft de laatste tijd vaker te maken met vandalisme. Onlangs werd met bakstenen gegooid naar langsrijdende treinen en ook koperdiefstal komt nog geregeld voor.

Ook NS, een van de vervoerders in het samenwerkingsproject R-net, gaat aangifte doen van dit incident. Derk Querido, manager treindienst Alphen aan den Rijn-Gouda: “Wij vinden het verschrikkelijk wat er is gebeurd. De machinist is erg geschrokken en er reden zondagavond door de aanrijding urenlang geen treinen op dit traject. Uiteraard gaan wij ook aangifte doen en worden de camerabeelden uitgelezen. Wij hopen dat de daders snel aangehouden worden en wij gaan de schade op hen verhalen.”

Foto's
 
Foto: © ProRail
 
Contact