Binnenkort verschijnen hier twee nieuwe interessante pagina's

Blijf ons volgen!

Binnenkort online
.
Binnenkort online
.
Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Plannen voor plaatsing extra lift voor station Duivendrecht

18-11-2022 / 13.20 uur
DUIVENDRECHT -
Gemeente Ouder-Amstel, ProRail en de Vervoerregio Amsterdam willen een extra lift plaatsen aan de dorpszijde van station Duivendrecht. Het station is vanaf die kant alleen bereikbaar via een trap. De dichtstbijzijnde lift bereiken reizigers alleen via een lange route naar de hoofdingang. Een nieuwe lift aan de dorpszijde maakt het station toegankelijker voor een bredere doelgroep.

Inclusief station
Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen. Ook als je reist met een kinderwagen, bagage, een rolstoel of als je

Binnenkort online
Binnenkort online

een functionele beperking hebt. Het aantal reizigers dat gebruik maakt van station Duivendrecht stijgt in 2040 naar verwachting van 30.000 naar 40.000 per maand. Redenen om deze nieuwe lift te willen plaatsen.

Voorlopig ontwerp
Op dit moment zijn de plannen nog onder voorbehoud van financiering. In de eerste helft van 2023 wordt besloten of het projectteam tot realisatie overgaat. Wel is er een verkenningsstudie uitgevoerd en is er gekozen voor een voorlopig ontwerp. Om ruimte te maken voor de lift worden in dit ontwerp de huidige toegangspoortjes verplaatst naar het voorplein en overkapt. Zo ontstaat er een aangename en toegankelijke neven-entree aan deze kant van het station.

 
 
 
 
Foto's
 
 
 
 
 
Contact