Binnenkort verschijnen hier twee nieuwe interessante pagina's

Blijf ons volgen!

Binnenkort online
.
Binnenkort online
.
Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
ProRail introduceert nieuw sein bij Meteren

16-11-2022 / 15.45 uur
METEREN -
Een hele generatie machinisten is vertrouwd met één soort sein waarvan je er ruim 10.000 langs het Nederlandse spoor vindt. Nu introduceert ProRail het Nieuwe Generatie Sein. De eerste zes vind je naast de sporen bij Meteren, tussen Geldermalsen en Zaltbommel.

Zichtbaar en betrouwbaar
In de afgelopen zeventig jaar veranderde er heus weleens wat aan de Nederlandse seinen - de gloeilampen werden vervangen door ledlampen en de onderliggende techniek werd gemoderniseerd - maar in het oog springende vernieuwingen zijn nooit doorgevoerd.

Binnenkort online
Binnenkort online

Daarvoor vindt ProRail het nu tijd. Het nieuwe sein is er als paal-, portaal- en dwergsein.

ProRail werkt sinds 2018 aan de ontwikkeling van dit nieuwe generatie sein. Dat deden ze in nauw overleg met diverse stakeholders, waaronder de vervoerders. De seinen zijn getest met machinisten om het ontwerp verder te verbeteren.

Eerste seinen geplaatst
De eerste zes nieuwe generatie seinen zijn nu geplaatst op de A2 corridor in Meteren. Dat is een geschikte plek om laatste ervaringen bij een grotere groep machinisten op te halen. Er rijden zowel goederen- als reizigerstreinen langs. ProRail verzamelt in drie maanden tijd zoveel mogelijk reacties van rijdend personeel. Oplettende voetgangers kunnen het nieuwe sein trouwens ook spotten: het is goed zichtbaar vanaf viaduct Markkade.

Verlopen de proeven in Meteren goed, dan worden seinen die aan vervanging toe zijn voortaan verruilt voor dit nieuwe generatie sein. ProRail verwacht tot 2024 enkele honderden nieuwe seinen op te hangen door heel Nederland.

Foto's
 
Foto's: © ProRail
 
 
Contact