Binnenkort verschijnen hier twee nieuwe interessante pagina's

Blijf ons volgen!

Binnenkort online
.
Binnenkort online
.
Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Opruimactie van fietsen bij station Alkmaar

16-11-2022 / 18.30 uur
ALKMAAR -
In de week van 21 november ruimt de gemeente Alkmaar op het voorplein van station Alkmaar wrakfietsen en fout geparkeerde fietsen op. De gemeente voert deze opruimactie uit in samenwerking met gemeentelijke Handhaving, Rataplan en de NS.

Voor de veiligheid en doorstroming is iedereen verplicht om zijn fiets in de rekken te plaatsen. Op dit moment staan er teveel fout geparkeerde fietsen bij het centraal station in Alkmaar. De veiligheid en toegankelijkheid van het station zijn hiermee in het geding.

Binnenkort online
Binnenkort online

De opruimactie
Om het plein op te schonen organiseert de gemeente een handhavingsactie. De gemeente voert de wrakfietsen direct af. Wrakfietsen zijn fietsen waar bijvoorbeeld een stuur of zadel ontbreekt, of waarbij de banden plat zijn. Fietsen die vastgeketend zitten met een ketting neemt Rataplan direct mee naar hun depot. Fout geparkeerde fietsen krijgen een sticker. Eigenaren van fout geparkeerde fietsen kunnen deze fietsen ophalen op een daarvoor aangewezen plek. Na de wettelijke termijn van 14 dagen verwijdert Rataplan ook de fietsen met sticker die niet zijn opgehaald door de eigenaar. Rataplan bewaart de fietsen hierna nog 3 maanden in hun depot.

Fiets parkeren op de juiste manier
Het parkeren van de fiets bij het station moet in de daarvoor bestemde stallingen. Naast een bewaakte inpandige stalling zijn er voldoende rekken aan zowel de voor- als achterzijde van het station. De fietsenstalling aan het voorplein heeft bovenaan een toegang tot de traverse. Zo zijn de perrons ook goed bereikbaar.

Foto's
 
 
 
 
 
Contact