Binnenkort verschijnen hier twee nieuwe interessante pagina's

Blijf ons volgen!

Binnenkort online
.
Binnenkort online
.
Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Koning bezoekt waterstofcluster in Arnhem

16-11-2022 / 18.00 uur
ARNHEM -
Zijne Majesteit de Koning heeft vandaag, woensdagmiddag 16 november, een werkbezoek gebracht aan het waterstofcluster op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Tijdens het bezoek stond vooral de waterstof-maakindustrie centraal.

Waterstoftechnologieën dragen bij aan het waarmaken van klimaatambities en energieonafhankelijkheid, maar ook aan de realisatie van groene werkgelegenheid. In Arnhem bevindt zich een groot waterstoftechnologie-cluster waar langdurig gewerkt wordt aan de ontwikkeling en productie van brandstofcellen,

Binnenkort online
Binnenkort online

electro-chemische compressors, waterstofproductie-technologieën, fuel-cell engines en flow batterijen.

Het bezoek van de Koning startte bij brandstofcelfabrikant Nedstack. Daarna werden per waterstofbus achtereenvolgens HyET Hydrogen, leverancier van waterstofcompressors, waterstofpionier HyGear en energieopslag-expert Elestor bezocht. Het bezoek eindigdet bij het bedrijf Hymove, waar mobiele brandstofcelsystemen worden gefabriceerd. Koning Willem-Alexander sprak hier tenslotte met verschillende vertegenwoordigers van bedrijven uit de waterstof-maakindustrie over de kansen en de risico’s van groei en de uitdagingen van het waterstoftechnologie ecosysteem. Tijdens het gesprek werd ook ingegaan op de publiek-private samenwerking Connectr – Energy innovation, een publiek-private samenwerking om de energietransitie te versnellen. 

 
 
 
Foto's
 
 
 
 
 
Contact