Binnenkort verschijnen hier twee nieuwe interessante pagina's

Blijf ons volgen!

Binnenkort online
.
Binnenkort online
.
Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Monumentale kappen station Leeuwarden teruggeplaatst

10-11-2022 / 12.30 uur
LEEUWARDEN -
De ruim 130-jaar oude kappen van station Leeuwarden zijn gerenoveerd! ProRail plaatst ze samen met aannemer Anton Rail terug. De unieke monumentale kappen op dit station moeten weer zeker 100 jaar meegaan. Eind januari 2023 is de hoge stationskap weer helemaal terug.

Duurzaam
Bij de renovatie van station Leeuwarden kiest ProRail voor zoveel mogelijk hergebruik van materiaal vertelt Jim van Leersum, projectmanager ProRail stations.

Binnenkort online
Binnenkort online

“Nadat we de constructie demonteerden, zagen we dat we het overgrote deel van de oorspronkelijke materialen konden hergebruiken. De constructie is ‘gestraald’ en geconserveerd en was daarna klaar om weer te worden teruggeplaatst.”

Dennengroen en okergeel
Na eerder onderzoek bleek dat de originele kleur van de houten elementen licht okergeel is geweest. Deze kleur zie je opnieuw terug in het dakbeschot. De staalconstructie wordt in de originele dennengroene kleur geschilderd.

Lage perronkappen
Nadat de hoge kappen helemaal zijn teruggeplaatst, worden de kappen boven de perrons teruggeplaatst. De totale renovatie duurt nog tot eind 2023.

Foto's: ProRail

Foto's
 
 
 
 
 
Contact