Binnenkort verschijnen hier twee nieuwe interessante pagina's

Blijf ons volgen!

Binnenkort online
.
Binnenkort online
.
Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Van 12 tot en met 26 november geen treinen van en naar Amsterdam Zuid

03-11-2022 / 15.00 uur
AMSTERDAM -
Van 12 november tot en met 26 november 2022 rijden er geen treinen van en naar station Amsterdam Zuid. Aannemer BAM gaat in die periode werken aan het spoor: wissels worden verplaatst en vervangen, nieuwe wissels worden geplaatst, kabels en leidingen worden verlegd seinen worden verplaatst.

Drukte op perrons
De werkzaamheden zijn noodzakelijk vanwege de verwachte groei van het aantal reizigers. Ook de drukte op perrons bij onder andere station Schiphol Airport en de toekomstige werkzaamheden

Binnenkort online
Binnenkort online
bij Amsterdam Centraal zijn belangrijke redenen om dit werk te gaan doen. Door deze werkzaamheden kan ProRail namelijk over een paar jaar meer treinen laten rijden tussen Schiphol en Amsterdam Centraal.

Door de wissels te vervangen en te verplaatsen bij station Amsterdam Zuid, kan de Intercity Direct in de toekomst via de oostkant door Amsterdam rijden. Hierdoor ontstaat weer ruimte op het spoor aan de westkant van de stad en is het dus mogelijk om meer treinen in te zetten tussen Schiphol en Amsterdam Centraal.

Meelifters
ProRail en NS proberen altijd zoveel mogelijk te combineren om reizigers en omwonenden zo min mogelijk te hinderen. Vandaar dat bij dit soort langere treinvrije periodes meerdere aannemers zich melden om ‘mee te liften’. Zij kunnen dan noodzakelijk werk aan het spoor uitvoeren terwijl er op dat moment geen treinen rijden. De Zuidasdok maakt van deze gelegenheid gebruikt. Zo wordt er gewerkt aan perrons bij de nieuw te bouwen Brittenpassage en bij de spoorbrug de Schinkelbrug.

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen van en naar station Amsterdam Zuid. Het station blijft goed bereikbaar per metro, bus en tram. Gebruik voor actuele reisinformatie per trein een reisplanner.

Foto's
 
Contact