Binnenkort verschijnen hier twee nieuwe interessante pagina's

Blijf ons volgen!

Binnenkort online
.
Binnenkort online
.
Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Strukton klaart monsterklus na aanrijding trein vs lijnbus

21-10-2022 / 12.30 uur
BERGEN OP ZOOM -
Spooraannemer Strukton heeft samen met hun onderaannemer Berende een topprestatie geleverd met het herstellen van de schade die was ontstaan aan het spoor en de infrastuctuur na de aanrijding afgelopen maandag tussen een trein en een lijnbus in Bergen op Zoom.

Bij de aanrijding, waarbij de lijnbus van Connexxion letterlijk in tweeën werd gereden, was veel schade ontstaan aan o.a. de dwarsliggers tussen het spoor en de spoorweginstallatie.
.

Binnenkort online
Binnenkort online

Het was een behoorlijke klus, maar na vier dagen hard werken is het spoor bij Bergen op zoom weer volledig gerepareerd. Vrijdagochtend, 21 oktober, kon de treindienst weer worden opgestart. Direct na het ongeluk is aannemer Strukton samen met onderaannemers en leveranciers aan de slag gegaan om zo snel mogelijk een totaalbeeld te krijgen van de schade en wat er voor nodig was om deze te herstellen.

De schade werd pas echt duidelijk nadat de bus was weggesleept. Over een lengte van 250 meter waren alle spoorstaven en dwarsliggers kapot. Daarnaast lag er veel olie op het spoor. Ook was een kleine reparatie nodig aan de bovenleiding.

Maar de grootste uitdaging was nog wel de logistieke operatie om in korte tijd voldoende mensen en materiaal beschikbaar te hebben. Vanuit het hele land zijn mensen afgereisd naar Zeeland om mee te werken.

Bekijk hieronder de video van Strukton.

Foto's
 
 
 
 
 
Contact