Binnenkort verschijnen hier twee nieuwe interessante pagina's

Blijf ons volgen!

Binnenkort online
.
Binnenkort online
.
Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Diverse museumtreinen tussen 6 en 9 oktober 2022

12-10-2022 / 16.30 uur
ZEVENAAR -
Er reden tussen tussen donderdag 6 oktober en zondag 9 oktober diverse museumtreinen door het land. Zo reed de Hondekop 766 donderdagavond vanaf Arnhem Goederen Opstel NS (AHGONS) via Zevenaar naar de werkplaats in Leidschendam. Er moest via Zevenaar gereden worden omdat er werkzaamheden bezig waren aan de verbindingsboog tussen AHGONS en Arnhem Centraal. Een unieke kans dus om het museumtreinstel te Zevenaar vast te leggen.

Vrijdagmiddag reden de VSM-stoomtreinen 23 071, de 23 076 en de 65 018 met een aantal rijtuigen

Binnenkort online
Binnenkort online

vanaf Beekbergen naar de SSN in Rotterdam. Helemaal vlekkenloos ging de reis niet want één van de blokkendoosrijtuigen kreeg problemen met een lager. Hierop werd het rijtuig te Maarn Goederen uit de trein gerangeerd. Na een aantal uren kon de trein haar weg vervolgen naar Rotterdam.

Plan V 466 reed vrijdag een rondje door het land als Veronica Express.

In het weekend werden de SSN dagen georganiseerd. Het depot in Rotterdam Noord was geopend en er reden pendelritten met stoomtreinen tussen het depot en station Gouda.

Op zondag 9 oktober reed Plan-V 904 een rondje door het land als de "Harald Birthday Express". Afgelopen januari overleed Harald veel te vroeg op 49-jarige leeftijd. Dinsdag 11 oktober zou hij 50 jaar geworden zijn. Harald had dit graag willen vieren met een rondrit per museumtrein door Nederland. Om zijn 50e verjaardag toch te vieren en zijn unieke persoonlijkheid te herinneren maakten familie en vrienden een rondrit per museumtrein langs plekken die belangrijk waren voor Harald met de “Harald Birthday Express”.

Plan-V 466 "De Karel" reed zondag als "Berner Senner Express" vanaf Zevenbergen naar Zandvoort aan Zee en v.v.

En tot slot reed de Hondekop 766 zondagavond weer vanaf Leidschendam via Zevenaar terug naar Arnhem GONS.

Foto's
Contact
 
 
 
Bekijk onze filmbeelden, aangevuld met foto's.
 
Donderdagavond 6 oktober reed Hondekop 766 vanaf Arnhem Goederen Opstel NS (AHGONS) via Zevenaar naar de werkplaats in Leidschendam. Er moest via Zevenaar gereden worden omdat er werkzaamheden bezig waren aan de verbindingsboog tussen AHGONS en Arnhem Centraal. Een unieke kans dus om het museumtreinstel te Zevenaar vast te leggen.
 
Vrijdagmiddag reden de VSM-stoomtreinen 23 071, de 23 076 en de 65 018 met een aantal rijtuigen vanaf Beekbergen naar de SSN in Rotterdam. Helemaal vlekkenloos ging de reis niet want één van de blokkendoosrijtuigen kreeg problemen met een lager. Hierop werd het rijtuig te Maarn Goederen uit de trein gerangeerd. Na een aantal uren kon de trein haar weg vervolgen naar Rotterdam.
De foto is genomen bij landgoed Biljoen te Velp.
 
Plan V 466 reed vrijdag een rondje door het land als Veronica Express. Het treinstel rijdt langs landgoed Biljoen te Velp.
 
 
Op zondag 9 oktober reed Plan-V 904 een rondje door het land als de "Harald Birthday Express".
Wij legde de trein vast te Amsterdam Centraal.
 
 
 
 
 
 
Plan-V 466 "De Karel" reed zondag als "Berner Senner Express" vanaf Zevenbergen naar Zandvoort aan Zee en v.v.
 
En tot slot reed de Hondekop 766 zondagavond weer vanaf Leidschendam via Zevenaar terug naar Arnhem GONS.