Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Handtekeningen gezet voor twee onderdoorgangen in Borne
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

01-10-2022 / 19.30 uur
BORNE -
ProRail en de gemeente Borne hebben donderdag 29 september hun handtekening onder het projectplan voor twee nieuwe onderdoorgangen gezet. Hiermee worden de overwegen aan de Oonksweg en Bornebroeksestraat opgeheven. Het ondertekenmoment vond plaats bij de overweg aan de Oonksweg in Borne.

Samenwerking bekrachtigd
Danou Veenhof, regiodirecteur bij ProRail, zette samen met wethouder David Vermorken de handtekening onder het projectplan. Hiermee maakt ProRail de wens voor twee onderdoorgangen definitief.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Incidenten in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Danou is blij met deze bekrachtiging: “Het dorp Borne heeft vijf overwegen, waarvan we er twee in één keer kunnen opheffen. Met de aanleg van de onderdoorgangen kan het verkeer straks veilig onder het spoor door en verbetert de doorstroming.”

Bouwen met de Tunnelalliantie
Een onderdoorgang bouwen heeft impact op de omgeving. Ook moet ProRail voldoen aan strenge eisen. Een onderdoorgang bouwen is namelijk niet eenvoudig, vanwege het doorgaande weg- en treinverkeer en bouwruimte. De gemeente, het ingenieursbureau, ProRail en de toekomstige aannemer gaan daarom nauw met elkaar samenwerken. Elke partij is leidend in de fase waarvoor zij het meest geschikt is. Dat scheelt tijd en kosten.

Verwachte oplevering in 2026
In de komende periode gaat ProRail aan de slag met het ontwerpen van de onderdoorgangen. Dit doen ze in samenwerking met de omgeving, de gemeente Borne en het door hun te contracteren ingenieursbureau. De huidige verwachting is dat de onderdoorgangen in 2026 klaar zijn voor gebruik. (Foto: © ProRail)

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons