Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
15G-tram deels ontspoord in Amsterdam
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

01-10-2022 / 19.30 uur
AMSTERDAM -
Bij de grote rotonde voor het Haarlemmermeerstation in Amsterdam is vrijdagochtend 30 september een 15G-tram ontspoord. Het ging om een gesleepte tram die voor onderhoud onderweg was naar een remise. Er zaten geen mensen in de tram (wagenstelnummer 3004).

Tijdens het slepen van de tram door een andere tram is de tram op de rotonde ontspoord. De ongevallendienst van het GVB kwam ter plaatse om de tram weer te hersporen.

Vanwege de ontsporing reed tramlijn 2 om.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Incidenten in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

De lijn richting Nieuw Sloten was ingekort vanaf het Centraal Station tot het Surinameplein en ging via de Overtoom. De lijn richting het CS reed om vanaf de Zeilstraat en ging via de Stadionweg en de Beethovenstraat richting het station.

Het is niet de eerste keer dat een 15G-tram in Amsterdam ontspoord. Op 1 december 2020 verspoorde wagenstelnummer 3008 tijdens de eerste proefbedrijf van de nieuwe dienstregeling op de Amstelveenlijn.

In Utrecht zijn er ook al een viertal grote incidenten met CAF-Urbos100-trams gebeurd. Hierbij zijn de trams flink ontspoord maar dit kwam in alle vier de gevallen (1,.2,.3,.4) door een aanrijding met overig wegverkeer.

Archieffoto van de 3004.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons