Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Voorste draaistel Intercity ontspoord na aanrijding met stuk spoorstaaf
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

25-09-2022 / 17.00 uur
NEDERWEERT -
In de nacht van 24 op 25 september is rond 00.00 uur, door een aanrijding, het voorste draaistel van een reizigerstrein (VIRM 8633) ontspoord bij de Wessemerdijk (ter hoogte van het dorp Leveroy) in de gemeente Nederweert. In de betreffende trein zaten ongeveer 250 reizigers. Er zijn geen gewonden gevallen.

Direct na de ontsporing hebben de hoofdconducteurs een ronde door de trein gemaakt en geconstateerd dat er geen reizigers gewond waren. Daarnaast strandde de tegemoetkomende trein met zo’n 15 reizigers. De 250 reizigers uit de ontspoorde trein

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Incidenten in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

zijn met de gestrande trein geëvacueerd.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de ontsporing is veroorzaakt door een stuk spoorstaaf, van enkele meters, die tussen de rails lag. Hoe dat stuk spoorstaaf daar terecht is gekomen wordt door de Landelijke Eenheid van de politie onderzocht.

Reactie ProRail CEO John Voppen
Vannacht is CEO John Voppen van ProRail ter plaatse gegaan om polshoogte te nemen van de situatie: ‘Gelukkig zijn er geen slachtoffers, maar wat is hier gebeurd? Een trein ontspoort nota bene, waardoor veel overlast en schade is ontstaan. Nogmaals heel gelukkig dat er geen groter leed is ontstaan en mijn waardering voor de hulpdiensten en alle maatregelen die zij hebben genomen om erger te voorkomen. Maar ik wil dat tot op de bodem wordt uitgezocht hoe dit heeft kunnen gebeuren.’

Instanties als politie en Inspectie Leefomgeving en Transport, maar ook vervoerder NS en spoorbeheerder ProRail, doen onderzoek.

Treinverkeer weer opgang
De afgelopen uren heeft incidentenbestrijding van ProRail, in samenwerking met NS en lokale hulpinstanties, hard gewerkt om de spoorinfrastructuur zo snel mogelijk weer in dienst te krijgen. In de loop van de ochtend is de trein teruggeplaatst op het spoor en is de schade aan het spoor onder de trein opgenomen.

Zodoende is totaalbeeld van de schade aan de infrastructuur opgemaakt. Het onderzoek wijst uit dat er wel enige schade is, maar dat spoedreparaties niet nodig zijn. De treindienst is zondagmiddag rond 14.30 uur hervat.

Foto: © ProRail

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons