Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
NS trekt boetekleed aan en doet nieuw CAO-bod
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

06-09-2022 / 15.00 uur
UTRECHT -
De NS heeft op dinsdagochtend 6 september een nieuw cao-voorstel naar de vakbonden gestuurd. Daarin doen ze een nieuw salaris voorstel en trekt het bedrijf het boetekleed aan.  Daarmee hoopt het spoorbedrijf een einde te maken aan de grote onvrede onder het personeel, dat al enige tijd actie voert.

In een brief aan de bonden erkent directeur HR & Organisatie Richard Greve dat het spoorbedrijf fouten heeft gemaakt. „We hebben mede door corona laat gereageerd op de krappe arbeidsmarkt. Met alle gevolgen van dien: instabiele roosters, onvoldoende ruimte

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

om vrij te kunnen nemen en uitval”.

De NS stelt nu voor om de lonen met 5 procent te verhogen (met terugwerkende kracht per 1 juli dit jaar) en medewerkers een eenmalige uitkering van 650 euro te geven. Op 1 januari zou daar dan nog 2,5 % bijkomen. Het minimumloon gaat straks 14 euro per uur bedragen.

NS wil de onderhandelingen over een nieuwe CAO met de bonden hervatten. De bonden hadden gisteren al nieuwe stakingen aangekondigd. Of deze nu door zullen gaan of zullen worden afgeblazen is nog onzeker.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons