Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Grote schade aan spoorinfra in Flevoland door kortsluiting bij TenneT
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

02-09-2022 / 21.00 uur
LELYSTAD -
Kortsluiting heeft grote schade aangericht aan de infrastructuur van het spoor in Flevoland. Een hoogspanningskabel van netbeheerder TenneT is vrijdag 2 september rond 15.00 uur op de bovenleiding beland in de buurt van Swifterbant. ProRail onderzoekt momenteel de precieze omvang van de schade. Ze verwachten dat het herstel lang zal duren.

Kabels en schakelaars doorgebrand
De schade is een gevolg van het incident bij netbeheerder TenneT. In de middag ontstond daar kortsluiting,

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

waardoor ook het treinverkeer stil kwam te liggen. Eén trein is gestrand als gevolg van de stroomproblemen. Deze trein is door incidentenbestrijders van ProRail geëvacueerd, waarna de 350 reizigers hun reis met de bus voortgezet hebben. 

Het incident heeft ervoor gezorgd dat er in korte tijd een enorme hoeveelheid stroom door de spoorsystemen is gegaan. Hierdoor zijn kabels en schakelaars doorgebrand. In zowel een onderstation als schakelstation is er veel schade aan apparatuur.

Spoor buiten gebruik
Inspecteurs van ProRail inventariseren samen met hun onderhoudspartner Strukton de schade. De eerste bevindingen tonen grote schade en het herstel duurt naar verwachting lang. Het spoor tussen Lelystad en Dronten is in ieder geval dit weekend buiten gebruik. ProRail heeft die tijd nodig om een beter beeld van de schade te krijgen en het herstel op te starten. Het herstel gaat langer duren. Er is nog geen prognose van de reparatietijd. Via hun website plaatst ProRail updates wanneer er meer nieuws is.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons