Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Deel NS-personeel gaat volgende week staken
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

17-08-2022 / 16.00 uur
UTRECHT -
Vanaf 24 augustus zal een deel van het NS-personeel gedurende vijf dagen op regionaal niveau gaan staken. Elke dag zal er dan in een andere regio gestaakt gaan worden. De acties zijn een gevolg op de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen NS en vakbonden FNV, CNV en VVMC.

Vanaf aanstaande 24 augustus zullen er gedurende vijf dagen stakingen op het spoor plaatsvinden. Op vrijdag 26 wordt er gestaak in Regio West, op maandag 29 augustus in Regio Noordwest, op dinsdag 30 augustus in Regio Midden Nederland

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

en tot slot zal er op woensdag 31 gestaakt gaan worden in Regio Oost en Zuid.

Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe de acties eruit zullen gaan zien en hoe groot de stakingsbereidheid onder het NS-personeel is. Wel is duidelijk dat er op de dag dat er in een bepaalde regio gestaakt zal gaan worden dit voor overlast zal gaan zorgen.

NS niet heeft gereageerd op het ultimatum van de vakbonden om met een beter bod voor cao-eisen te komen. De bonden eisen onder meer dat de koopkracht van de NS-medewerkers gelijk moet blijven door de lonen mee te laten stijgen met de inflatie. Verder wil FNV een koopkracht verbetering van 100 euro per maand, socialere en gezondere roosters, geen nachtdiensten meer vanaf een bepaalde leeftijd, verlenging van de RVU-regeling, een fatsoenlijke pensioensopbouw, schrappen van de jeugdlonen en thuiswerkvergoeding. De NS-directie wil vooralsnog niet aan deze eisen tegemoet komen.

Als de directie niet ingaat op de voorwaarden van de vakbonden, dan zullen er in de eerste week van september landelijke stakingen gaan volgen.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons