Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
NS gaat live meekijken in probleemtreinen na recente incidenten
Actueel OVnieuws
OV bedrijven
29-06-2022 / 17.30 uur
UTRECHT -
NS gaat als proef in het vervolg live meekijken in treinen waar het aantal overlastmeldingen plotseling toeneemt. Directe aanleiding is een aantal recente incidenten met seksueel grensoverschrijdend gedrag in de trein rond Hoorn. Vorige week pakte de politie een verdachte op die inmiddels heeft bekend. In dit soort gevallen gaat NS in het vervolg - op het specifieke traject - preventief cameratoezicht in de trein instellen en live meekijken. Eerder werden camera’s in de trein alleen na afloop van een incident gebruikt om de dader te kunnen opsporen, wat bijdroeg aan de aanhouding van de verdachte in Hoorn.
.
Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

NS legt daders van seksueel overschrijdend gedrag - in welke vorm ook - een OV-verbod op. Hierdoor zijn zij niet langer welkom in de trein of op het station. Tot slot gaat NS ook meer aandacht vragen voor de Whatsapp Alert in de trein. Dit doen ze door stickers van het whatsappnummer aan te brengen in de trein. Via het whatsappnummer 06 13 18 13 18 kunnen reizigers een ongewenste situatie in de trein melden, waarna de meldkamer actie kan ondernemen, bijvoorbeeld door de conducteur, veiligheidspersoneel of de politie in te seinen. Dit nummer is sinds kort ook via de NS Reisplanner app te gebruiken.

Eelco van Asch, Directeur Operatie en lid RvB NS: "Reizen in de trein moet voor iedereen fijn zijn en dat is het meestal ook. Tegelijk: iedereen die dit meemaakt aarzelt de volgende keer dat zij met de trein reist. Mensen die hun handen niet thuis kunnen laten, moeten weten: ze worden gezien, ze worden gepakt en ze komen de trein niet meer in."

Het preventief meekijken is een proef en kan nu alleen nog in de sprinters van het type SNG. Straks is dit ook mogelijk in de nieuwe Intercity’s die door NS zijn aangekocht. Op dit moment telt NS 6500 toezichtcamera’s op de stations en 3500 in de treinen.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons