Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Open dag bij de RET op 2 en 3 juli
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

24-06-2022 / 21.00 uur
ROTTERDAM -
Ter gelegenheid van haar 95-jarig bestaan opent de RET de deuren van haar werkplaats aan de Kleiweg.

Doe-dingen
Zo is er een interactieve rondleiding in de werkplaats waar de metrovoertuigen worden onderhouden. Je krijgt inzicht in het logistieke proces en leert alles over het onderhoud van de infrastructuur die nodig is om de bussen, trams en metro's te laten rijden.

.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Op de open dag is een real-live tentoonstelling van de bus en tram. Je gaat terug in de tijd met de voertuigen van vroeger (dankzij stichting RoMeO) en je ziet de toekomst van de RET voor je in de nieuwe werkplaats en op het nieuwe busstation voor elektrische bussen.

Je kunt ook samen met je familie aan de slag! Denk aan een snelcursus fouilleren met de boa's, een metro op de traverse zetten, een wedstrijdje busband-slepen of je rijdt gezellig mee met de bus door de wasstraat. Tot slot is het RET Recruitmentteam aanwezig om je meer te vertellen over de verschillende functies binnen de RET en de mogelijkheden om bij de RET te komen werken. 

Praktische informatie
De open dag is verdeeld over zaterdag 2 en zondag 3 juli. Aanmelden verloopt via het formulier op de website van het RET, waarbij je aangeeft op welke dag en welk tijdstip je deelneemt. Het programma is op alle dagdelen gelijk.  De open dag vindt plaats op de RET-locatie aan de Kleiweg in Rotterdam. Je vindt deze via het adres Kleiweg 244, 3051 SN Rotterdam. Deze locatie is natuurlijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer! De locatie ligt naast tramhalte Kleiweg en op loopafstand van metrostation Melanchtonweg. Maak gebruik van de reisplanner op RET.nl om de reis van deur tot deur te plannen. 

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons