Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
EBS wint aanbesteding concessie Zaanstreek-Waterland
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

23-06-2022 / 19.30 uur
AMSTERDAM -
EBS verzorgt vanaf december 2023 het openbaar vervoer in de concessie Zaanstreek-Waterland. EBS deed samen met Transdev mee aan de aanbesteding voor Zaanstreek-Waterland. EBS heeft die gewonnen omdat het aanbod van deze vervoerder het beste aansluit bij de wensen en ambities van de Vervoerregio en omdat EBS vooral uitgegaan is van de beleefwereld van de reiziger. Dat heeft Vervoerregio Amsterdam vandaag bekend gemaakt. Voor Zaanstreek is EBS nieuw, in Waterland reed het bedrijf al.

Foto: Vervoersregio

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Voorzitter van de Vervoerregio Egbert de Vries: “Ik feliciteer EBS met het winnen van deze mooie, nieuwe, ambitieuze, duurzame en inclusieve vervoerconcessie. Ik denk dat Vervoerregio en EBS samen de reizigers in dit gebied een heel goed en hoogwaardig openbaar vervoeraanbod bieden. Ik dank beide vervoerders voor hun inschrijving. Het getuigt van lef dat zij dit in deze onzekere tijd voor het openbaar vervoer aan hebben gedurfd.”

Ambitieus en flexibel
De nieuwe vervoerder stapt in een ambitieuze en flexibele concessie. Ondanks de inschatting dat de gevolgen van de Corona pandemie nog niet volledig zullen zijn verdwenen, zal EBS starten met een hoog vervoersaanbod. Verder zal de vervoerder snel inspelen op veranderende omstandigheden als groeiende reizigersaantallen en inzetten op technologische vernieuwing, zoals betalen met andere middelen dan de OV-chipkaart en het plannen van deur-tot-deur reizen. Ook zal EBS nog meer dan in de huidige concessie inzetten op inclusiviteit, zodat alle verschillende doelgroepen optimaal van het OV gebruik kunnen maken.

Zero emissie
De Vervoerregio heeft de ambitie om alle bussen vanaf de start van de nieuwe concessie volledig emissieloos te laten rijden. Portefeuillehouder duurzaamheid van de Vervoerregio en wethouder in Zaanstad Gerard Slegers: “Als het aan ons ligt, rijden over anderhalf jaar alle bussen in Zaanstreek-Waterland uitstootloos. Daar gaan we, ondanks enkele onzekerheden zoals de stroomvoorziening nog steeds voor. Samen met de transitiestappen van stadsvervoerder GVB en de verduurzaming van de bussenvloot in concessiegebied Amstelland-Meerlanden, zitten we dan hopelijk in december 2023 op tachtig procent zero emissievervoer in de Vervoerregio. Als dat lukt, Dan zijn we weer koploper zero emissie in Nederland. Mooi om dit met de expertise van de Vervoerregio samen met de professionals van EBS te doen.”

Noodconcessies
De huidige OV-concessies voor het busvervoer in de concessies Zaanstreek en Waterland liepen op 12 december 2021 af. Vanwege de Covid-19 pandemie is de eerdere aanbesteding stopgezet en zijn met de twee huidige vervoerders noodconcessies overeengekomen. De noodconcessies lopen tot en met 9 december 2023. In 2018 is besloten deze concessies bij afloop samen te voegen tot één concessie Zaanstreek-Waterland. Het gebied bestaat uit de gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend (inclusief Beemster), Waterland, Wormerland en Zaanstad.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons