Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Hinder tijdens zomerwerkzaamheden tussen Eindhoven en Utrecht
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

21-06-2022 / 18.30 uur
UTRECHT -
Tussen Utrecht en Eindhoven staan komende zomer twee grote werkzaamheden aan het spoor op het programma. Reizigers krijgen hierdoor bijna zes weken lang te maken met vervangend vervoer op verschillende plekken op dit traject. De NS zet bussen in tijdens deze periodes en rijdt met langere treinen op omreisroutes.

Utrecht Centraal – Geldermalsen: 14 juli – 6 augustus
Tussen Utrecht Centraal en Geldermalsen rijden geen intercity’s van 14 juli tot 6 augustus. De sprinters rijden deze periode niet tussen Houten Castellum en Geldermalsen.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Hiermee is één van de drukst bereden trajecten van het Nederlandse spoor voor 23 dagen niet berijdbaar. ProRail werkt bij Culemborg aan de ondergrond waar het spoor op ligt: de ‘baan’. Een stabiele baan is essentieel om  treinen veilig te kunnen laten rijden. Op dit moment rijden de treinen hier met een snelheidsbeperking omdat het spoor niet stabiel genoeg is. Daarom wordt de baan over 4,5 kilometer steviger, zodat treinen er straks veilig en sneller kunnen rijden. De stevigere baan is ook nodig om de verwachte groei van het treinverkeer mogelijk te maken: meer en zwaardere treinen vragen om een stabiel spoor.

Boxtel – Eindhoven: 9 – 26 augustus
Tussen Boxtel en Eindhoven rijden er geen treinen van 9 tot 26 augustus. In deze periode van 17 dagen plaatst ProRail onder andere acht hogesnelheidswissels. Hierdoor hoeven treinen in de toekomst minder af te remmen om van spoor te wisselen. Deze wissels zijn 140 meter lang en worden voorafgaand aan de werkzaamheden in delen langs het spoor klaargelegd. Omdat de nieuwe wissels een andere hoekverhouding hebben worden ook de bovenleiding, treinbeveiliging en seinen aangepast. Daarnaast worden de wisselverwarming op gas vervangen voor elektrische. Het vervangend vervoer loopt vanwege werkzaamheden van Rijkswaterstaat naar verwachting vertraging op rondom Eindhoven.

Tunnel bij Eindhoven: 28 juli – 22 augustus
Naast de spoorwerkzaamheden wordt op hetzelfde traject ter hoogte van Eindhoven ook aan de weg gewerkt. Onder de A2/N2 Randweg Eindhoven wordt een tunnel gerealiseerd, waardoor weggebruikers in juli en augustus te maken kunnen krijgen met ernstige hinder en vertraging. ProRail raadt reizigers in deze periode aan om hun reis vooraf goed te plannen en waar mogelijk gebruik te maken van alternatieven.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons