Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Het Spoorwegmuseum gooit de deuren open
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

25-05-2022 / 12.30 uur
UTRECHT -
Tijdens het Open Trein Festijn van 26 t/m 29 mei gooit het Spoorwegmuseum alle deuren open. Vier dagen lang worden zoveel mogelijk treinen open gezet, ook treinen die normaal voor publiek gesloten blijven. In een groot aantal treinen zijn rondleiders aanwezig om de verhalen van de historische treinen te delen. Een bijzonder kijkje in de keuken!

Heb je altijd al eens binnen willen kijken in het dinerrijtuig van de Oriënt Express, NS directierijtuig De Kameel of de legendarische Blokkendoos? Op alle plekken in het museum staan

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

onze rondleiders met de sleutels klaar. Kijk ook eens op de bok van een aantal antieke stoomlocomotieven. Ruim twintig treinen in het museum zijn toegankelijk. Stap in en luister naar de bijzondere verhalen over deze historische museumtreinen.

Het Spoorwegmuseum opent niet alleen de treinen, ook aantal bijzondere ruimtes is toegankelijk. Betreed de 19e eeuwse koninklijke wachtkamer waar koningin Wilhelmina haar gasten ontving of luister naar de verhalen over het seinhuis waar de seinen en de wissels nog handmatig worden bediend.

Deze treinen zijn geopend:
Mat ’24 (Blokkendoos), Mat ‘46 (Muizeneus), rijtuigen Plan E en Plan W, Mat ‘64 (Apekop), Benelux Stuurstandrijtuig, Mat ‘54 (Hondekop), Sprinter, Oriënt Express, Kameel NS 20 (Kameel), ZHESM, SS13, NS3737 , NS 1501 (Diana), e-loc 1201, rijtuig SSC 723, rijtuig SSC 218 (Koekblik), WR 4249 (Blauwe Roemeen), DE 41 (Blauwe Engel), Dubbeldekker, HSM C755 (Schapenhok), Salonrijtuigen 1, 8 & 9.

Expeditie Posttrein
Ook de net geopende tentoonstelling "Expeditie Posttrein" is te bezoeken. Duik in het verleden van het postvervoer per trein in Nederland. Zeker de moeite waard!

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons