Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
ProRail zet vernieuwingstrein in bij Bilthoven en Den Dolder
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

29-04-2022 / 13.50 uur
BILTHOVEN -
ProRail werkt van vrijdagochtend 29 april tot en met maandagochtend 2 mei aan het spoor tussen Utrecht Blauwkapel en Amersfoort. Een zogenoemde vernieuwingstrein vernieuwt daar in hoog tempo een groot stuk spoor.

Wat gaan ze doen?
ProRail gaat het spoor tussen Den Dolder en Utrecht Blauwkapel vernieuwen. Ze doen dit om ervoor te zorgen dat de treinen ook in de toekomst betrouwbaar en veilig kunnen blijven rijden. Een vernieuwingstrein van ruim 600 meter lang

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

vervangt zo’n 350 meter spoor per uur. Deze gaat dag en nacht door. Bij Den Dolder worden een aantal wissels, ballast en grind vervangen. Strukton voert de werkzaamheden voor ProRail uit.  

Mogelijke overlast
In het eerste weekend van mei wordt in korte tijd veel werk verzet. Bewoners van Bilthoven en Den Dolder kunnen last hebben van deze werkzaamheden. Bijvoorbeeld van het geluid van de vernieuwingstrein of van de verlichting. Rondom station Den Dolder is er op sommige tijdstippen groot bouwverkeer dat wissels en ballast vervoert. Dit gebeurt zowel overdag als ’s nachts.

Geen treinen
Daarnaast rijden er dit weekend geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort. En zijn de overwegen aan de Groenekanseweg (bij de Bilt) en de Dolderseweg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Vernieuwing van het spoor
In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. Ook worden er meer en meer goederen over het spoor vervoerd . Deze groei zet in de toekomst door. Daar is een betrouwbaar spoor voor nodig. Daarom onderhoudt en vernieuwt ProRail continu spoor, wissels en stations. Dat doen ze samen met erkende spooraannemers. Door technische innovaties, zoals de vernieuwingstrein, zijn de werkzaamheden steeds efficiënter, veiliger en sneller. Zo kan er in één weekend een groot stuk spoor vernieuwd worden.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
 
 
 
 
 
 
 
Bekijk een video van Strukton over de vernieuwingstrein.