Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Spoorwerkzaamheden in mei tussen Meppel en Groningen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

25-04-2022 / 19.50 uur
GRONINGEN -
Van 7 tot en met 29 mei werkt ProRail op verschillende plekken aan het spoor tussen Groningen en Meppel en bij station Groningen. NS en Arriva zetten bussen in. ProRail raadt reizigers aan hun reisplanners te checken en rekening te houden met extra reistijd.

Dit gaat er gebeuren
ProRail vernieuwt het spoor, de bovenleiding en verschillende overwegen op het traject tussen Meppel en Groningen. Het treinverkeer op dit traject neemt toe en vernieuwing is nodig om het spoor in de toekomst veilig en betrouwbaar te houden.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats op station Groningen.

Hoogeveen
Tussen 7 en 23 mei werkt ProRail in Hoogeveen. Op station Hoogeveen vernieuwt de spoorbeheerder de perrons, de liften en het stationsmeubilair. Ook voeren ze voorbereidende werkzaamheden uit voor het verleggen van de spoorboog. De spoorboog in Hoogeveen wordt verlegd, zodat treinen hier in de toekomst sneller kunnen rijden. Zo verbeteren de overstapmogelijkheden voor reizigers in Zwolle en Groningen.

Onnen
Van 10 tot en met 19 mei gaat ProRail aan de slag bij het opstelterrein in Onnen. Daar plaatsen ze twee hogesnelheidswissels zodat goederentreinen het opstelterrein sneller op en af kunnen rijden. Treinen hoeven hierdoor minder vaak op elkaar te wachten.

Gevolgen voor de reizigers

  • Van 7 tot 22 mei rijden er bussen in plaats van treinen tussen Meppel en Assen. Een uitzondering is het weekend van 7 t/m 9 mei: dan rijden de treinen wel.
  • Van 10 tot 20 mei rijden er bussen tussen Meppel en Groningen.
  • Op 29 mei is er geen treinverkeer mogelijk van, naar en via station Groningen.

NS en Arriva raden reizigers aan voor vertrek de NS-app of Arriva-app te raadplegen en rekening te houden met een extra reistijd van 45 minuten.

Materiaaltekort
Helaas kan ProRail als gevolg van materiaaltekort niet alle werkzaamheden helemaal afronden in deze weken. ProRail mist belangrijke treinbeveiligingsonderdelen die sneller treinverkeer tussen Hoogeveen en Onnen mogelijk maken. Ze zouden het spoor bij Hoogeveen verleggen, maar moeten daar nog mee wachten. Dit betekent dat de treinen na deze werkzaamheden niet sneller zullen rijden. Om ervoor te zorgen dat de volgende periode van werkzaamheden zo kort mogelijk duurt, voert ProRail al wel voorbereidende werkzaamheden uit waar dat kan.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons