Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Connexxion en EBS leveren offerte in voor concessie Zaanstreek-Waterland
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

21-04-2022 / 15.50 uur
AMSTERDAM -
Vervoerders die het openbaar vervoer willen verzorgen in de nieuwe concessie Zaanstreek-Waterland hebben vandaag hun offertes ingediend bij Vervoerregio Amsterdam. Daarmee is een einde gekomen aan de inschrijfperiode voor de nieuwe concessie die eind 2023 ingaat. De huidige vervoerders in de twee gebieden, Connexxion/Transdev (Zaanstreek) en EBS (Waterland), hebben beide een offerte ingediend.

Met een klein ceremonieel zijn de vervoerders vanmorgen onthaald door Vervoerregio Amsterdam.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Waar vroeger de kartonnen dozen met stapels papierwerk werden ingeleverd, gaat tegenwoordig alles digitaal. Maar voorzitter van Vervoerregio Amsterdam, Egbert de Vries, wilde de vertegenwoordigers van de vervoerbedrijven die maanden hebben gewerkt aan hun bieding, toch persoonlijk toespreken. ,,Het inleveren van de offertes is een spannend moment voor de vervoerders. Hun werk zit er op, het is nu voor hen afwachten wie wij als beste beoordelen. Het is goed om te zien dat de huidige vervoerders in Zaanstreek en Waterland willen blijven rijden. Dat betekent dat dit voor hen bekende gebied aantrekkelijk is om goed en duurzaam openbaar vervoer aan te bieden.’’

Inschrijving
Met het indienen van de offertes, komt een eind aan de periode van inschrijving. De Vervoerregio zal de offertes van de vervoerders de komende tijd beoordelen. Voor de zomer moet bekend worden welk vervoerbedrijf de komende maximaal vijftien jaar het openbaar vervoer in concessiegebied Zaanstreek-Waterland verzorgt.

Ambitieus en flexibel
De concessie Zaanstreek-Waterland behelst de gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend (inclusief Beemster), Waterland, Wormerland en Zaanstad. De nieuwe concessie is ambitieus en flexibel. Zo moeten alle bussen vanaf de start volledig emissieloos rijden, moet de vervoerder snel inspelen op veranderende omstandigheden en inzetten op technologische vernieuwing voor reizigers, zoals betalen met andere middelen dan de OV-chipkaart en het plannen van deur-tot-deur reizen.

Noodconcessies
De huidige OV-concessies voor het busvervoer in de nu nog twee concessies Zaanstreek en Waterland liepen op 12 december 2021 af. Vanwege de Covid-19 pandemie is de eerdere aanbesteding stopgezet en zijn met de twee huidige vervoerders noodconcessies overeengekomen. De noodconcessies lopen tot en met 9 december 2023. In 2018 is besloten deze concessies bij afloop samen te voegen tot één concessie Zaanstreek-Waterland.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons