Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Spoorsector bereidt zich voor op winterweer
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

23-11-2021 / 19.30 uur
UTRECHT - ProRail, vervoerders en  aannemers  bereiden zich voor op winters weer.  Alle  wisselverwarmingen zijn geïnspecteerd en gerepareerd waar nodig.  NS neemt extra maatregelen om de bestendigheid van treinen tegen winterse omstandigheden verder te verbeteren. En ProRail maakt werk van het beter prioriteren van storingen.

Hinder snel oplossen
Daarnaast houden ProRail, NS en andere spoorvervoerders op woensdag 24 november een winteroefening.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Tijdens de oefening doorlopen ze het besluitvormingsproces op de dag voorafgaand aan extreem winterweer. Door een gedegen voorbereiding kan de spoorsector uitval van treinen bij winters weer beperken. Vallen toch treinen uit doordat de weersomstandigheden te slecht zijn, dan doen spoorpartijen alles om de hinder zo snel mogelijk op te lossen.

Extreem weer 
Met name bij een combinatie van sneeuw met harde wind en aanhoudende vrieskou in het gehele land kunnen de problemen en hinder groot zijn. In februari 2021 legde zulk extreem winterweer het treinverkeer plat en startte het treinverkeer daarna langzaam aan op. Een ongekende situatie voor Nederland en voor ProRail. Wat ze geleerd hebben van die situatie, hebben ze opgepakt in de voorbereiding voor de winter.

Bij voorspeld slecht weer zoals sneeuw en storm, kunnen ze de dienstregeling aanpassen. ProRail kiest er dan voor om met minder treinen te gaan rijden, waardoor er meer ruimte is om storingen op te lossen en er treinen kunnen blijven rijden.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons