Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Nieuwe fietsenstalling zuidzijde station Tilburg geopend
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

17-11-2021 / 19.30 uur
TILBURG - De nieuwe fietsenstalling bij station Tilburg aan de Spoorlaan is open. De stalling biedt plaats aan zo’n 3400 fietsen en is de eerste fietsenstalling in Brabant waar reizigers gebruik kunnen maken van de nieuwe in- en uitcheckzone, waarmee fietsers in en uit kunnen zonder langs een medewerker te gaan. De stalling is in opdracht van ProRail en de gemeente Tilburg gebouwd en wordt beheerd door NS.

De stalling heeft circa 200 OV-fietsen en heeft een bovenverdieping die via een rolpad bereikbaar is. De fietsenstalling is aan de buitenkant van glas en het dak is begroeid met sedum planten.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Dit zorgt voor een goede waterafvoer en draagt bij aan een beter binnenklimaat in de fietsenstalling.

In- en uitcheckzone
Via een scherm bij de in- en uitcheckzone kunnen reizigers met hun OV-chipkaart inchecken. Het gaat nog makkelijker met een zogenoemde fietstag. De nieuwe in- en uitcheckzone herkent namelijk automatisch de fietstag (die is gekoppeld aan de OV-chipkaart) zodat reizigers direct door kunnen lopen. Reizigers met een abonnement of stallen op rekening krijgen gratis een fietstag. Deze tag wordt door de servicemedewerkers in de stalling op het voorframe van de fiets bevestigd.

De fiets stallen in de nieuwe stalling is de eerste 24 uur gratis. De stalling is bewaakt en geopend vanaf een kwartier voor de eerste trein tot een kwartier na de laatste trein. In de nieuwe stalling zit een Fiets & Service winkel voor reparaties en er zijn fiets-accessoires te koop.

“Na de vernieuwing van het station en de opening van de stalling aan de noordkant is dit opnieuw een mooi hoogtepunt”, aldus NS-regiodirecteur Magdalena Piowtrowska. “Het is de eerste fietsenstalling in Brabant met onze nieuwe in- en uitcheckzone. Hierdoor kunnen reizigers sneller en makkelijker hun fietsen stallen."

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons