Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Negen dagen bussen in plaats van treinen tussen Sittard en Heerlen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

17-11-2021 / 19.30 uur
HEERLEN - Vanaf zaterdag 20 tot en met zondag 28 november krijgt het spoor tussen Heerlen en Sittard een flinke onderhoudsbeurt. In Geleen Oost, Spaubeek, Schinnen, Nuth en Hoensbroek worden de stations opgeknapt en verduurzaamd. Daarnaast worden werkzaamheden aan het spoor verricht. Nog niet eerder heeft ProRail zoveel verschillende projecten weten samen te brengen tot één groot traject. Een traject dat anders veertien weekenden in beslag zou nemen en nu wordt gerealiseerd in negen dagen.

.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea
Werkzaamheden
Op deze bovenstaande vijf stations gaat ProRail aan de slag met onder andere het vernieuwen van de perrons. Waar de perrons nog niet in hoogte (76 centimeter) zijn aangepast, wordt dat nu gedaan om een drempelloze instap mogelijk te maken.

Het meubilair wordt aangepakt om de stations weer een moderne uitstraling te geven. De verlichting wordt vervangen voor duurzame LED-verlichting en waar nodig wordt ook de omroep vervangen. Daarnaast krijgen alle stations nieuwe bestrating van circulair beton. Dit is een moderne betonvariant die qua sterkte en levensduur vergelijkbaar is met de bestaande tegels en voor 80% uit gerecycled materiaal bestaat.  

CO2-neutraal
Op station Hoensbroek start ProRail met een proef met hun aannemer Dura Vermeer met het inzetten van elektrisch materieel om zoveel mogelijk emissieloos te werken. Mocht dit een succes blijken, willen ProRail en Dura Vermeer dit op grotere schaal gaan inzetten.

Andere werkzaamheden
In Schinnen en Nuth gaat ProRail bij een deel van het spoor de ballast (spoorgrind) vernieuwen. Hierna ligt het spoor er weer goed bij en kan het regenwater goed weglopen.

Ze gaan op het gehele spoortraject Sittard-Heerlen het treinbeveiligingssysteem vernieuwen. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van seinen en kabels en andere kleine objecten in en langs het spoor. Zo zorgen ze dat treinen hier veilig en betrouwbaar kunnen blijven rijden. Alle werkzaamheden zijn erop gericht om de veiligheid op en rond het spoor te kunnen blijven garanderen en de ervaring van de reiziger optimaal te laten zijn.

Gevolgen voor de treinreis 

  • Van zaterdag 20 tot en met zondag 28 november rijden er NS-snelbussen tussen Sittard en Heerlen, Arriva zet stopbussen in tussen Sittard – Geleen Oost – Nuth – Hoensbroek – Heerlen. En er rijden taxibusjes tussen Geleen Oost – Spaubeek – Schinnen. 

De extra reistijd is in ongeveer tot 30 minuten. 

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons