Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
ProRail reageert op artikel in AD over verziekte werksfeer bij verkeerleiders
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

11-11-2021 / 15.00 uur
UTRECHT - Op 11 november schreef het Algemeen Dagblad over problemen bij Verkeersleiding. Met name vakbonden en medewerkers geven daarin aan dat er al lang problemen zijn en dat de werknemers zich niet gehoord voelen. Er zou sprake zijn van een verziekte werksfeer zijn op de verkeersleidingsposten.

Reactie CEO John Voppen
"Ik snap dat mensen boos zijn, in het verleden zijn zaken niet goed aangepakt en hebben we bij onze besluiten onvoldoende geluisterd naar treinverkeersleiders en decentrale verkeersleiders.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Dat raakt mij. We hadden forser moeten ingrijpen toen bleek hoe moeilijk het is om een robuuste bezetting op de posten te realiseren."

"De koers is nu anders: we hebben geleerd van het verleden en pakken de problemen nu samen met de mensen aan door onder meer beter te luisteren en gehoor te geven aan hun zorgen. Directeur Verkeersleiding Hans Smits, COO Ans Rietstra en ik geven samen uitvoering aan deze nieuwe koers."

In verbinding
" We geven de nieuwe koers langs meerdere lijnen vorm: verbonden met de werkvloer, vakbonden, en OR, maar we betrekken ook externe partijen zoals politiek en vervoerders. Oriëntatie bij soortgelijke maatschappelijke partijen zoals brandweer en politie maakt ook onderdeel uit van onze aanpak", aldus Voppen.

"Voor ons is ook belangrijk om aan onafhankelijk onderzoek te werken. Er loopt bijvoorbeeld een extern onderzoek naar de werkbeleving, zodat collega's zorgen kunnen uiten en we daar vervolg aan geven. We vragen bovendien twee onafhankelijke gespecialiseerde bureaus onze aanpak en werkwijze te toetsen, inclusief de arbeidsvoorwaarden. Vorige week maakten we bekend een compensatietoeslag aan medewerkers te geven. Al eerder investeerden we in het wervings- en opleidingsproces."

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons