Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Koppeling tussen Uithoflijn en tramlijn Nieuwegein/IJsselstein jaar uitgesteld
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

15-09-2021 / 11.30 uur
UTRECHT - De koppeling tussen de tramlijn van Utrecht Centraal naar de Uithof (De Uithoflijn) en de tramlijn Utrecht Centraal naar Nieuwegein/IJsselstein zal met minstens een jaar worden uitgesteld. Dat meldt RTV-Utrecht vanochtend op haar website.

Wethouder Lot van Hooijdonk heeft dat laten weten aan de gemeenteraad. Omdat er in het Stationsgebied in Utrecht en in Nieuwegein nog voorbereidingswerkzaamheden moeten gebeuren, worden de lijnen een jaar later aan elkaar gekoppeld dan in eerste instantie gepland.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

De koppeling van beide lijnen stond gepland voor deze maand maar dat wordt nu verschoven naar zomer 2022. Beide lijnen worden sinds hun (her)opening geplaagd door incidenten. Zo heeft de Uithoflijn al een grote raperatie moeten ondergaan omdat op het gedeelte waar ook de bus op de trambaan rijdt de rubbers tussen de sporen kapot werden gereden door de bussen. Deze rubbers zijn afgelopen zomer vervangen.

Ook de lijn Utrecht - Nieuwegein/IJsselstein, de zogenoemde SUNIJ-lijn kamt nog met problemen. Zo hebben omwonende erg veel last van het gepiep van de trams in bochten. De provincie Utrecht, eigenaar van de lijnen, is druk bezig met het verhelpen van het gepiep. Tevens zijn op beide lijnen al drie trams ontspoord na een botsing met een wegvoertuig (1, 2 en 3).

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons