Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Minder metro's in Rotterdam door achterstallig onderhoud
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

13-09-2021 / 19.30 uur
ROTTERDAM - De RET heeft vanaf vandaag de dienstregeling van hun metro's aangepast. De RET beschikt niet over voldoende metrovoertuigen om de normale dienstregeling te rijden. Daardoor hadden ze de afgelopen twee weken veelvuldig te maken met plotselinge uitval. Dit komt door een achterstand in onderhoud. De aangepaste dienstregeling wordt vanaf vandaag gereden. De RET zet alles op alles om de onderhoudsachterstanden in te lopen en zo snel mogelijk weer volgens de gebruikelijke dienstregeling te rijden.

.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Gevolgen voor reizigers
De aangepaste dienstregeling is soberder en betrouwbaarder, maar heeft ook nadelige gevolgen. Dit komt doordat metrolijn A van maandag tot en met zaterdag (en vanaf 3 oktober ook op zondag) niet meer zal rijden tussen Graskruid en Vlaardingen West.

Hieronder de gevolgen op een rij:

  • De gevolgen zijn het grootst voor reizigers die van of naar stations Binnenhof en Romeynshof reizen. Zij krijgen een extra overstap bij Graskruid. Tussen stations Binnenhof en Graskruid rijdt metrolijn A 4 keer per uur.
  • Tussen Graskruid en Capelsbrug rijdt lijn B 6 keer per uur. Tussen Capelsebrug en Schiedam Centrum rijdt RET twee in plaats van drie ritten per tien minuten

Daarnaast rijden ze, net als de afgelopen twee weken, op lijn C met twee in plaats van drie geschakelde voertuigen.

De wijzigingen zijn verwerkt in de reisplanners en de Real Time App.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons