Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
NS en ProRail kijken terug op een geslaagd Formule 1-weekend
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

06-09-2021 / 20.15 uur
UTRECHT - NS heeft tijdens dit F1-weekend een kleine 90.000 racefans met 522 treinen naar Zandvoort en ’s avonds ook weer naar huis gebracht. Hiervoor reed er drie dagen lang iedere vijf minuten een trein tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee. De gehele operatie, die NS samen met ProRail hebben voorbereid, is goed verlopen. Ze kijken dan ook terug op een geslaagd Formule 1-weekend, met als kers op de taart natuurlijk de winst van Max Verstappen.

Tjalling Smit, Lid van de Raad van Bestuur NS: "Ik ben trots op wat we dit weekend onze reizigers richting

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

het circuit hebben kunnen bieden. En wil alle collega’s die deze uitzonderlijke operatie mogelijk hebben gemaakt enorm bedanken. Veel Nederlanders hebben door de coronacrisis lange tijd geen gebruik kunnen maken van de trein. Voor veel reizigers was de reis naar Zandvoort dan ook een hernieuwde kennismaking met NS."

John Voppen, CEO van ProRail, kijkt heel tevreden terug op drie bijzondere dagen. “Nauwelijks storingen op het spoor, treinen reden vrijwel allemaal op tijd: het vervoer van de duizenden racefans naar en van circuit Zandvoort is voortreffelijk gelopen. Onze mensen hebben vooraf en tijdens het evenement voortreffelijk werk geleverd. Het feit dat wij weinig in het nieuws zijn geweest, is een heel goed teken. We hebben geleverd wat gevraagd was: twaalf treinen per uur per richting en nauwelijks storing. En de incidenten die er geweest zijn, hebben we snel opgelost. We zijn heel tevreden.”

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons