Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Opnieuw vertraging voor nieuwe ICNG's NS
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

01-07-2021 / 14.00 uur
UTRECHT - De in dienststelling van de nieuwe ICNG's is opnieuw uitgesteld. Dit keer spelen software problemen de trein parten.

Dat nieuws was begin juni al naar onze redactie uitgelekt maar toen we NS daar 7 juni schriftelijk vragen over stelden werd een verdere vertraging van de in dienststelling van de ICNG toen nog glashard ontkend. Nu blijkt het dus toch het geval. Gevalletje van een niet open communicatie dus.

De software problemen zijn echter niet het enige probleem

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

voor de nieuwe ICNG. Ook het onderzoek naar het ongeluk in Duitsland wordt door NS met angst en beven afgewacht. Toen werden twee stellen ICNG getrokken door een Duitse diesellocomotief. Op een gegeven moment wilde de machinist remmen maar de ICNG's remden niet meer mee waardoor het locomotiefje de trein niet meer tot stilstand kon krijgen. Uit pure wanhoop heeft de Duitse ProRail het transport maar op een zijspoor tegen een stootjuk laten botsen. Hierbij kwam de locomotief op z'n kop achter het stootblok terecht en ontspoorde de voorste ICNG. Wonder boven wonder overleefde de machinist dit ongeluk. Maar de schade laat wel zien dat het met een grote snelheid moet zijn gegaan. De conclusies die straks uit het onderzoeksrapport naar buiten komen zouden nog wel eens voor nog verder vertraging van de in dienststelling van de ICNG's kunnen gaan zorgen.

Omdat men niet meer erg zeker is geworden van de remkracht van de ICNG's in gesleepte toestand worden de treinstellen nu alleen nog maar verplaatst met een flink aantal goederenwagons voor en achter de treinstellen omdat die, in geval van nood, de trein wel tot stilstand kunnen brengen (bekijk onze beelden van het binnenkomen van de eerste 8-delige ICNG)

We blijven het op de voet volgen en hopen in het vervolg op een open en eerlijke communicatie van NS.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons