Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Arriva trein ontspoord bij station Groningen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

28-06-2021 / 20.00 uur
GRONINGEN - Op zondag 27 juni rond 23.30 uur is een trein van Arriva op station Groningen bij het wegrijden naar Roodeschool met een aantal wielen uit het spoor gelopen.

Met man en macht werken de incidentenbestrijders van ProRail om de trein weer in het spoor te krijgen. Met vijzels krikken ze de trein omhoog waarna hij weer op het spoor gezet kan worden. Als de trein niet te veel schade heeft kan hij zelf wegrijden.

Als de trein herspoord is moet er gekeken worden wat

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

de schade aan de infrastructuur is. ProRail hoopt dat de trein niet te veel schade heeft opgelopen. Mocht dat wel het geval zijn dan zal hij op een dieplader gehesen moeten worden. Daarna kan ProRail de schade aan het spoor inventariseren en een herstelplan bepalen.

Regiodirecteur van ProRail Dorothé Wennekendonk was vanmiddag aanwezig: “Ik ben erg geschrokken van wat er hier gebeurd is maar ook vooral blij dat er geen gewonden zijn gevallen. We begrijpen dat dit voor de machinist een ingrijpende ervaring is. Ik vind het mooi om te zien dat onze collega’s door middel van vakmanschap hard werken om de problemen zo snel mogelijk op te lossen, en hoop dat er snel weer treinen zullen rijden.”

Totdat het spoor hersteld is, is er geen treinverkeer mogelijk tussen Groningen en Zuidhorn en tussen Groningen en Groningen Noord/Delfzijl. ProRail doet grondig onderzoek naar de oorzaak van het incident.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons