Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Rover start petitie voor meer fietsplekken in de trein
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

09-06-2021 / 20.00 uur
AMERSFOORT - Reizigersvereniging Rover en de Fietsersbond zijn een petitie gestart tegen het plan van NS een fietsreservering verplicht te stellen. De organisaties willen dat NS in plaats daarvan zorgt voor voldoende fietsplekken.

Onder het motto ‘geen fietsen weren, maar plekken creëren’ verzetten Rover en de Fietsersbond zich tegen het voornemen van NS om vanaf 10 juli voor ten minste de hele zomer een reservering verplicht te stellen voor reizigers die een fiets mee willen nemen in een NS-trein.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Door reizigers afhankelijk te maken van een vooraf gekozen trein via de NS-app of de klantenservice, wil NS een oplossing vinden voor het gebrek aan fietsplekken in de trein.

Rover en de Fietsersbond hebben weinig begrip voor de gekozen “oplossing” van NS. Juist nu de trein nog veel minder reizigers vervoert dan voor de coronacrisis, is de recreatieve reiziger van belang. NS zou daarom beter kunnen inzetten op het creëren van meer fietsplekken. Ook beter informatievoorziening over de aangewezen fietscoupé kan veel ergernis voorkomen.

De petitie van Rover, de Fietsersbond, Wielersportbond NTFU en het Landelijk Fietsplatform is te vinden via fietsmeeintrein.petities.nl.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons