Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Grote storing legt treinverkeer grote delen van Nederland plat
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

31-05-2021 / 15.45 uur - laatste update: 16.40
UTRECHT - Door een telefonie storing is er sinds 15.00 uur vanmiddag geen treinverkeer mogelijk in grote delen van het land. Doordat verkeersleiders van spoorbeheerder ProRail en machinisten geen contact met elkaar kunnen hebben is besloten op een groot aantal trajecten het treinverkeer plat te leggen.

De problemen worden veroorzaakt door een storing in het GSM-R-netwerk. Dit netwerk legt de verbinding tussen verkeersleiding en machinisten. Tevens is het essentieel voor het treinbeveiligingssysteem ETCS.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Op sommige regionale lijnen wordt nog wel gereden.

ProRail adviseert om je treinreis uit te stellen. Ondertussen doet de spoorbeheerder er, in samenwerking met hun provider, er op dit moment alles aan om de oorzaak van de storing te achterhalen maar vooral deze op te lossen. Hoelang dat duurt is nog niet duidelijk. Doordat Nederland een zeer druk bereden spoor heeft, zal het na het oplossen van de storing nog enige tijd duren voordat de normale dienstregeling hervat kan worden. ProRail houdt er rekening mee dat het treinverkeer zeker vandaag nog hinder zal ondervinden. 

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's  
Treinenfoto's

Update 16.40 uur

Stapsgewijs treinverkeer hervatten
Het telefoonnetwerk wordt weer opgestart, waardoor NS sinds 16:00 uur weer stapsgewijs treinen kan laten rijden. Het streven is om op elk traject minimaal één trein per uur te laten rijden. Ook het internationaal en regionaal treinverkeer en goederenvervoer wordt weer opgestart.

Contact
Mail ons