Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
ProRail start pilot met STRAIL-overweg in Dorst
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

21-05-2021 / 21.00 uur
DORST - Van 24 mei tot en met 4 juni 2021 vernieuwt ProRail de overweg bij de Wethouder van Dijklaan in Dorst. Ze vervangen de huidige betonnen vloer van de overweg door een vloer met rubberplaten: een zogenaamde STRAIL-overweg. Dit zijn de werkzaamheden die eerder in februari niet door konden gaan in verband met het winterse weer.

Trillingen
Sinds 2017 ervaren omwonenden van de Brabantroute meer hinder van trillingen. Uit onderzoek blijkt dat de hoogste trillingen zich voordoen bij spoorwegovergangen op het moment

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

dat een reizigerstrein met aan weerszijde een TRAXX-locomotief passeert. Maar bewoners geven ook aan last te hebben van het goederenvervoer.

In goed overleg met het ministerie, NS en de drie gemeenten Oosterhout, Oisterwijk en Gilze Rijen heeft ProRail diverse proeven gedaan om de hinder van trillingen tegen te gaan. Deze proeven zijn een onderdeel van de innovatieagenda bronaanpak spoortrillingen (IBS) en een zoektocht naar doelmatige bronmaatregelen aan spoor én materieel. De overweg bestaat straks uit rubberen wegplaten tussen de sporen, een zogeheten STRAIL-overweg.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's  
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons