Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Acties ProRail voorlopig van de baan
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

29-04-2021 / 10.00 uur
UTRECHT - ProRail, CNV Vakmensen, VHS Railprofessionals en FNV Spoor hebben op woensdag 28 april met elkaar de mogelijkheden verkend om uit de ontstane situatie rond het cao-proces te komen. Er is daarbij uitgebreid en indringend met elkaar gesproken over de aanleiding en de achtergronden van de op woensdag uitgevoerde actie. ProRail onderkent dat bij de afdeling verkeersleiding al langere tijd sprake is van onderbezetting en onderkent ook de daarmee samenhangende problematiek.

.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea
Onderhandelingsresultaat
Het gesprek heeft er toe geleid dat FNV Spoor de aangekondigde acties voor donderdag, vrijdag en zaterdag heeft opgeschort. En dat er toch opnieuw met drie bonden is gekeken naar een aantal regelingen in het eindbod van ProRail. Hieruit is een voorstel gekomen voor een onderhandelingsresultaat.

Dit voorstel om tot een onderhandelingsresultaat te komen wordt door de drie bonden eerst met hun kaderleden besproken. Het blijft voor ProRail van groot belang om een cao te ondertekenen met zowel CNV Vakmensen, VHS Railprofessionals als FNV Spoor.

Voorgelegd aan de leden
Een eventueel definitief onderhandelingsresultaat zal vervolgens door de vakbonden met een positief advies worden voorgelegd aan hun leden. Afgesproken is dat in dat geval de uitslag hiervan uiterlijk 17 mei aan ProRail wordt teruggekoppeld. Dat is het moment dat duidelijk wordt of alle partijen een nieuwe cao afspreken.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons