Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
NS Treinmodernisering opent 'Kabelstraat'
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

16-04-2021 / 20.00 uur - Fotoupdate 28-07-2022
HAARLEM - Bij NS Treinmodernisering in Haarlem is deze week een nieuwe productieafdeling geopend: de ‘Kabelstraat’. Hier maken medewerkers met een arbeidsbeperking en afstand tot de arbeidsmarkt kabelbundels voor onder andere de 45 Intercity dubbeldekkers die momenteel in Haarlem worden gemoderniseerd. Deze trein bevat per rijtuig circa 20 kilometer kabels die voorheen extern werden besteld. Het werkgelegenheidsproject is een initiatief van NS samen met de gemeente Haarlem en Pasmatch. Wethouder Floor Roduner van Sociale Zaken en Hans Seegers, directeur NS Treinmodernisering gaven het startsein.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Begeleiding
Aan de nieuwe afdeling ging een zorgvuldige voorbereiding vooraf. Zo zijn de collega’s van NS Treinmodernisering die de nieuwe collega’s begeleiden, getraind in het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Want het werk, de werkdruk en belastbaarheid moet wel bij hen passen. NS werkt intensief samen met Pasmatch en het Werkgeverservicepunt van de gemeente voor de selectie van kandidaten en de coaching. Pieken in het werk zullen ze straks opvangen door extra inhuur van tijdelijke krachten via Paswerk. De afgelopen weken is er eerst proefgedraaid om te zien of het proces goed loopt. Ondertussen zijn ook de werkinstructies en certificering gereed. Dit is belangrijk omdat deze nieuwe Kabelstraat straks hoogwaardige producten produceert.

Voorbeeldproject
Pasmatch directeur Jeroen Coops: “Het project is een prachtig voorbeeld van regionale en lokale samenwerking met inclusief werkgeven. NS Treinmodernisering Haarlem is een van de oudste en grootste werkgevers in de regio Haarlem. Een nieuwe werkafdeling volledig bezetten met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt is uniek. Complimenten voor NS, een echte ambassadeur.”

Modernisering nieuwe serie dubbeldekkers
De komende jaren worden 45 dubbeldekkers gemoderniseerd om reizigers meer comfort en capaciteit te bieden. Zo komen er bijvoorbeeld loveseats op de balkons en ‘stits': meubilair waar reizigers staand tegenaan kunnen leunen. Net als duurzame verlichting en een nieuw klimaatsysteem. En overal in de trein zijn usb-poorten te vinden. Daarnaast worden deze treinen voorzien van een nieuw uiterlijk. Na de grondige make-over kan deze dubbeldekker, die al achttien jaar dienst doet zeker nog eens achttien jaar mee, een dubbele levensduur dus. De verwachting is dat de eerste gemoderniseerde dubbeldekker VIRM2/3 in mei 2021 de werkplaats uitrijdt en de dienstregeling in gaat. In 2023 zijn alle dubbeldekkers VIRM2/3 gemoderniseerd. Net als bij de vorige serie werkt NS via serieproductie, zoals in de auto-industrie. De onderdelen worden grotendeels hergebruikt.

Diversiteit en inclusie bij NS
De Nederlandse samenleving kenmerkt zich door een grote verscheidenheid. Als bedrijf met een grote maatschappelijke rol vindt NS het belangrijk dat ze een afspiegeling van die samenleving zijn en dat ook blijven, op alle lagen binnen hun organisatie.  Een organisatie waarin medewerkers, reizigers, relaties en sollicitanten zich herkennen, welkom voelen en respect voor elkaar tonen. Waar je ook vandaan komt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Die verschillen maken hun organisatie juist krachtig. Want anders denken zorgt ervoor dat dingen van verschillende kanten bekeken worden. Dit maakt het samenwerken leuker. De ervaring is dat het eindresultaat er vaak beter van wordt.

Voor alle foto's geldt: © OVnieuws.info

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons