Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
1,5 miljard euro voor doortrekken Noord/Zuidlijn naar Schiphol
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

09-04-2021 / 20.00 uur
AMSTERDAM - De commissie voor het nationaal groeifonds heeft geadviseerd 1,5 miljard euro ter beschikking te stellen voor het doortrekken van de Noord-Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp.

Met dit geld kan de Nationale Alliantie (Vervoerregio, gemeente Amsterdam, gemeente Haarlemmermeer, provincie Noord-Holland, KLM, NS en Schiphol) aan de slag. Samen met de partners in de regio gaat de Vervoerregio onverminderd voort met realisatie van hun totale pakket. Naast het doortrekken van de Noord/Zuidlijn bestaat dat uit het sluiten van de metroringlijn.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Dit is noodzakelijk voor het bouwen van nieuwe woningen.

De Nationale Alliantie heeft in november 2020 een akkoord bereikt voor het leveren van een substantiële bijdrage van 1.025 miljard euro voor het realiseren van twee nieuwe metrolijnen: het doortrekken van de Noord/Zuidlijn richting Schiphol en Hoofddorp en het sluiten van de Ringlijn. De bijdrage van de zeven was een handreiking naar het Rijk om de kans op indiening van het metropakket via het Nationale Groeifonds te vergroten. Dit is nu gelukt.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's  
Tramfoto's  
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons