Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
NS-directie neemt 21.247 handtekeningen tegen krimpplan in ontvangst
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

05-03-2021 / 18.30 uur
UTRECHT - In aanwezigheid van 200 medewerkers (meer was niet toegestaan door coronaregels) hebben FNV en VVMC vandaag voor het NS-hoofdkantoor in Utrecht het spoorbedrijf een petitie aangeboden tegen het krimpplan. De NS-directie heeft de meer dan 21.247 handtekeningen die onder de petitie staan in ontvangst genomen.

Roos Rahimi, bestuurder FNV Spoor: ‘NS wil krimpen en verliest daarbij de menselijke maat uit het oog. Dat geldt voor zowel reizigers als medewerkers. Service en sociale veiligheid komen daardoor in gevaar. Daar maken medewerkers zich ontzettend veel zorgen over.’

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Meedenken
Met de krimpplannen wil NS de helft van de servicebalies sluiten. Daardoor staan er 300 banen op de tocht. ‘De medewerkers voelen zich niet gehoord. Als NS veranderingen nodig vindt, laat de medewerkers dan meedenken. Zij weten het beste wat de behoefte van hun klant is’, aldus Rahimi. Met de petitie eisen de ondertekenaars het intrekken van de krimpplannen en inspraak bij eventuele nieuwe plannen. Eerder zetten diverse politieke partijen en belangenorganisaties ook al vraagtekens bij de plannen van NS.

Coronaproof
De petitie is vandaag om 11.00 uur overhandigd bij het hoofdkantoor van de NS in Utrecht. Daarbij was FNV-vicevoorzitter Kitty Jong aanwezig. De bijeenkomst was coronaproof, de gemeente Utrecht heeft toestemming gegeven. Er hadden zich meer mensen aangemeld om te komen, maar meer dan 200 was niet toegestaan.

Foto- en filmbeelden: Regio Nieuws Utrecht

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
 
 
Bekijk de filmbeelden.