Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
NS rijdt dit weekend een winterdienstregeling
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

05-02-2021 / 20.00 uur
UTRECHT - Vanwege de verwachte sneeuw, ijzel en harde wind rijdt NS zaterdag 6 februari en zondag 7 februari minder treinen. Op vrijwel alle trajecten rijden minimaal twee treinen per uur, soms vier keer per uur. Door minder treinen te rijden, ontstaat er meer ruimte op het spoor. Dit geeft NS en ProRail de kans om mogelijke problemen op te lossen. NS adviseren reizigers, die noodzakelijk met de trein reizen, om vlak voor vertrek de reisplanner op NS.nl of de NS-app te raadplegen. 

Noodzakelijke reizen
Vanwege corona is het advies van de overheid

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

om alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer voor noodzakelijke reizen. Ondanks een aangepaste dienstregeling en de voorzorgsmaatregelen kan het winterse weer tot hinder leiden voor treinreizigers. Reizigers voor wie treinreizen dit weekend noodzakelijk is, raadt NS aan om voor de meest actuele reisinformatie vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met langere reistijden.

Aangepaste dienstregeling
Dit weekend rijdt zo’n 80% van de treinen van de normale NS-dienstregeling. Op veel trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Waar treinen normaal elk halfuur rijden, blijft dat zo.

Voorbereid op reis
Op stations en in treinen staan NSmedewerkers klaar om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bij ProRail staan extra monteurs en hulplocomotieven klaar. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen van het winterweer zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons