Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
RailPro: beter om spoornaamborden te laten frezen in plaats van te beplakken
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

04-02-2021 / 09.30 uur
HILVERSUM - Veiligheid op en rondom het spoor, daar werkt RailPro in de railinfra keihard aan. Langs het spoor staan ontzettend veel verschillende borden. Elk bord heeft een belangrijke functie. Niet alleen voor de machinist, maar ook voor de spooraannemers. Met name de spoornaamborden zijn van belang voor de aannemers. Dit type bord, te vinden op plaatsen waar aannemers het spoor binnenstappen, geeft namelijk aan welk spoor er betreden wordt. Logisch dus dat deze borden te allen tijde goed leesbaar moeten zijn. Helaas gooit vuil hier roet in het eten, want smerige borden zijn niet meer goed te lezen, met alle risico’s van dien. RailPro heeft hier een goede oplossing voor gevonden!

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Frezen; minder vuil, dus minder schoonmaken 
De huidige spoornaamborden zijn voorzien van een folie. In de praktijk bleek dat deze folie veel vuil aantrekt. Zo erg zelfs, dat ze vaak niet meer goed leesbaar zijn. En dus wordt de schoonmaakdienst regelmatig opgetrommeld om even flink te boenen en te poetsen. Dat vergt niet alleen een goede logistieke planning, er zitten ook extra kosten aan vast. 

Door de spoornaamborden te laten frezen in plaats van te beplakken met folie, vindt er geen vuilophoping meer plaats bij het opschrift. Deze borden blijven dus in weer en wind én op de lange termijn goed leesbaar. Hoewel de prijs van de gefreesde borden iets hoger ligt, bespaart de aannemer dankzij deze nieuwe techniek in zowel schoonmaakkosten als logistieke planning. De draagbare spuit en handborstel kunnen voortaan opgeborgen blijven en de veiligheid op het spoor blijft gegarandeerd. 

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons