Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Sneller vertrekken met Airport Sprinter
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

18-01-2021 / 20.30 uur
AMSTERDAM - NS  bereidt zich de komende jaren voor op de introductie van de Airport Sprinter  die acht keer per uur/per richting gaat rijden tussen Amsterdam Centraal en Schiphol/Hoofddorp. Dit levert reizigers iedere  6-9 minuten een comfortabele snelle verbinding op. De Airport Sprinter is een normale Sprinter die vaker rijdt. Eén ding is anders, op deze trein  wordt de machinist verantwoordelijk voor het sluiten van de deuren en richt de conducteur zich op service aan de reiziger. Zo kan NS ervoor zorgen dat de trein stipter en sneller kan rijden en er meer treinen op dit drukke baanvak passen.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Sneller halteren van treinen
NS wil technische aanpassingen doen in een aantal nieuwe Sprinters (type SNG) die straks als Airport Sprinter gaan rijden. Hiervoor is een adviesaanvraag ingediend bij de OR. Met technische aanpassingen kan het vertrekproces van de trein volledig in handen van één persoon worden gelegd en kan de halteertijd zo stipt mogelijk uitgevoerd worden. Daarmee vermindert de kans op vertraging en uitval van treinen. Bij de Airport Sprinter krijgt de machinist de verantwoordelijkheid voor het vertrekproces van de trein en wordt ondersteund door techniek om veilig de deuren te kunnen sluiten.

Een technisch geleid vertrekproces van treinen is een bestaande techniek die vaker wordt toegepast, zoals bij Arriva. NS gaat de techniek en het bijbehorende proces zorgvuldig testen. Dit doen ze door middel van een reeks experimenten en testritten, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de interactie tussen mens en techniek. De uitkomsten hiervan neemt NS mee in de implementatie.

Grootschalige verbouwing Amsterdam Centraal
Over een paar jaar gaan ingrijpende werkzaamheden op en rond Amsterdam Centraal van start. Zo worden onder andere de perrons en trapopgangen verbreed door de tussensporen, die nu niet aan een perron liggen, weg te halen. Dit biedt ruimte aan het groeiend aantal reizigers in de toekomst. Door de inzet van de Airport Sprinter houdt NS tijdens de verbouwing de dienstregeling op peil en Amsterdam en Schiphol bereikbaar. De Sprinters vertrekken acht keer per uur vanaf een vast perron op zowel station Schiphol Airport als Amsterdam Centraal en bieden reizigers met een gelijkvloerse instap een comfortabele snelle verbinding.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons