Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Machinist (58) omgekomen bij ongeval tussen trein en landbouwaanhanger
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

22-05-2020 / 20.00 uur
HOOGHALEN - Een machinist (58) van de Nederlandse Spoorwegen is vanmiddag om 16.04 uur om het leven gekomen nadat zijn trein in botsing was gekomen met een landbouwaanhanger. Het ongeluk gebeurde op een zogenoemde landbouwovergang in het plaatsje Hooghalen in de provincie Drenthe.

Ten tijden van het ongeval zaten er 54 passagiers in de trein. Van hen raakte er 2 licht gewond. Na het ongeval kwam er gelijk hulpverlening op gang. Helaas heeft het voor de machinist niet meer mogen baten.
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Bij het ongeval zijn enkele bovenleidingsmasten zwaarbeschadigd geraakt. Hierdoor zullen zeker de rest van de dag geen treinen meer rijden tussen Hoogeveen en Assen. Er rijden stopbussen tussen Hoogeveen, Beilen en Assen.

NS CEO Roger van Boxtel liet via twitter weten dat dit een gitzwarte dag is voor NS. "Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij zijn gezin, familie, vrienden en directe collega’s van onze machinist. Dit verlies voelen wij bij NS allemaal! We spreken de hoop uit dat de andere betrokkenen die gewond zijn geraakt snel herstellen."

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's  
Tramfoto's  
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons