Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Start bouw nieuwe busremise in Utrecht
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

23-04-2020 / 11.30 uur
UTRECHT - Bij de P+R Westraven in Utrecht is de provincie samen met aannemer G. van der Ven B.V. begonnen met de bouw van een nieuwe busremise. Gedeputeerde Arne Schaddelee sloeg daarvoor op 21 april de eerste paal.

De provincie Utrecht laat deze busremise in eigen beheer bouwen. Zo wordt het openbaar vervoer vanaf deze strategische locatie vlakbij verschillende uitvalswegen op de lange termijn goed bediend. De nieuwe remise gaat plek bieden aan de bussen van vervoerder U-OV, die nu nog worden gestald en onderhouden aan de Europalaan.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Deze locatie verdwijnt omdat de gemeente Utrecht in deze omgeving woningen gaat bouwen.

Duurzame inrichting
De nieuwe busremise krijgt een duurzame energievoorziening en bijpassende inrichting met kantoor, werkplaats en parkeerruimte voor de medewerkers van het vervoerbedrijf. Belangrijk voor de provincie Utrecht is dat de nieuwe busremise méér wordt dan een functioneel gebouw. De werkplaats wordt slim ingericht, zodat de looproutes van chauffeurs en monteurs zo kort en efficiënt mogelijk zijn. Op het dak van de werkplaats komen zonnepanelen. Bovenop het kantoor komt een groen dak. In de werkplaats wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijk daglicht. Het groene karakter van de locatie komt ook terug langs de zuid- en westzijde van het terrein, waar beplanting wordt aangebracht. Gedeelten van de constructie van het gebouw, die een kortere levensduur hebben, worden zo gebouwd dat deze snel en gemakkelijk te vervangen zijn.

De nieuwe remise wordt ook geschikt gemaakt voor het onderhoud en de stalling van de nieuwe elektrische bussen van U-OV die momenteel binnenkomen. De nieuwe locatie zal volgens planning voorjaar 2021 gereed zijn en in gebruik.

Nieuwe tramremise
Op 28 november 2019 heeft de provincie aan de overkant van het Amsterdam-Rijnkanaal al een nieuwe tramremise in bedrijf genomen. Deze tramremise is net zoals de toekomstige busremise erg duurzaam en zo efficiënt mogelijk ingericht. Bekijk hiervoor onze twee uitgebreide specials over de nieuwe tramremisie. Eén special van voor de opening en één van de opening zelf.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
 
 
 
 
 
 
 
Bekijk beelden van het slaan van de eerste paal gemaakt door de provincie Utrecht.
 

Lees en bekijk ook:

Drukke Utrechtse buslijn 1 volledig elektrisch

Proef met elektrische bus van start

Proef elektrische bus nu ook in Utrecht van start