Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Spoorverbetering Zevenaar-Didam-Wehl klaar
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

17-04-2020 / 20.00 uur
ZEVENAAR - Nu de fiets- en voetgangerstunnel aan de Babberichseweg in Zevenaar in gebruik is genomen, is de spoorverbetering tussen Zevenaar, Didam en Wehl een feit. Het was een megaklus waarbij ProRail en alle partners onder grote druk in 2019 en 2020 alles uit de kast moesten halen om op tijd klaar te zijn. De tunnel werd op 17 april in gebruik genomen.

Minder storingen, betere overstap en kortere reistijd
Het resultaat mag er zijn: een dubbel spoor tussen Zevenaar en Didam en een geheel vernieuwd spoor tussen Didam en Wehl.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Ook zijn verbeteringen aangebracht zodat treinen sneller kunnen rijden. Ruim 21.000 reizigers uit de Achterhoek en de Liemers hebben hierdoor minder reistijd, een betere aansluiting in Arnhem op treinen naar Nijmegen en de Randstad, en minder last van storingen.

De spoorverbetering startte in 2019. In september reden de eerste treinen al over het extra spoor tussen Zevenaar en Didam.

Tunnel in plaats van overweg
In plaats van de spoorovergang aan de Babberichseweg in Zevenaar is er nu een fiets- en voetgangerstunnel. Hierdoor kan iedereen veilig aan de andere kant van het spoor komen. De verkeerssituatie is ook aangepast. Op 17 april is de tunnel in gebruik genomen. Het markeert het einde van een enorm karwei. - Foto: © ProRail

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons