Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Gökmen T. respectloos tijdens eerste zittingsdag rechtbank
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

02-03-2020 / 19.30 uur
UTRECHT - Gökmen T. heeft zich tijdens de eerste zittingsdag van de inhoudelijke behandeling van de tramaanslag op 18 maart 2019 ronduit respectloos gedragen. Zo maakte hij kusgebaren naar de vrouwelijke officieren van justitie, zat hij af en toe te lachen, stak hij zijn middelvinger op tegen de rechter en spuugde hij zijn advocaat in zijn gezicht. Buiten deze schofterige uitingen zei de verdachte niks.

Gökmen T. heeft bekend dat hij op 18 maart 2019 het vuur opende op passagiers in de tram en daarna schoot op omstanders en automobilisten. Hierbij vielen vier doden en meerdere gewonden.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

T. wordt vervolgt voor meervoudige moord / doodslag, pogingen daartoe en het bedreigingen van meerdere personen, alles met een terroristisch oogmerk. Op animatiebeelden van de reconstructie die is gemaakt door de politie blijkt dat T. passagiers van dichtbij in het hoofd en/of bovenlichaam schoot. Terwijl hij dit deed riep hij ’Allah akbar’. In de tram zaten tijdens de aanslag 17 personen. Volgens diverse getuigen haperde het wapen tijdens de aanslag enkele keren. Tijdens dat haperen vluchten passagiers aan de voorzijde van de tram door een ingeslagen raam.

Eenmaal buiten de tram schoot T. op diverse automobilisten die voor het stoplicht stonden te wachten. Eén daarvan raakte zwaargewond en overleed anderhalve week later in het ziekenhuis.

Morgen, op 3 maart is de tweede dag van de zitting.

Lees en bekijk ook:

In beeld: Stille tocht Utrecht

Premier, minister en burgemeesters 'grote vier' naar stille tocht

Vrijdagavond 22 maart Stille tocht in Utrecht

Utrecht huilt na aanslag

Medewerker ProRail onder slachtoffers aanslag tram

Drie dode en vijf gewonden bij schietpartij in tram in Utrecht

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons