Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
ProRail test sensoren die de conditie van het spoor meten
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

14-02-2020 / 17.30 uur
CULEMBORG - ProRail gaat mogelijke verzakkingen in het spoor meten met sensoren. Bij Culemborg zijn op een spoordijk van zeventig meter zijn 48 sensoren geplaatst die heel precies registreren of het spoor beweegt. “Het is vaak niet duidelijk waardoor verzakkingen ontstaan”, vertelt Paul Kootwijk van ProRail Innovatie. “Daar willen we meer duidelijkheid over krijgen, zodat we ze kunnen voorspellen en op tijd maatregelen kunnen nemen.”

Bij Culemborg is de bodem onder het spoor minder stabiel. Als er verzakkingen zijn moeten de treinen daar langzamer rijden.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Reden om daar de sensoren als eerste te testen.

Oorzaken vinden
“De sensoren meten op één tiende millimeter nauwkeurig of het spoor beweegt”, licht Paul toe. “Deze informatie wordt naar ons DataLab gestuurd.  Daar komen ook andere gegevens uit het gebied binnen, zoals grondwaterstand, de hoeveelheid zon en regen, en gegevens over passerende treinen. Uit analyse van deze gegevens hopen we de oorzaak van de verzakkingen te vinden. Ook willen we met behulp van de uitkomsten van de analyses graag voorspellen wanneer onderhoud nodig is en hoe snel het spoor verzakt, zodat we op tijd maatregelen kunnen nemen.” Bij de combinatie en analyse van de data zet ProRail kunstmatige intelligentie in, zodat computers kunnen zoeken naar verbanden die mensen niet kunnen vinden.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons  
 
Bekijk filmbeelden van ProRail.