Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
NS past berichtgeving over aanrijdingen eindelijk aan
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

12-12-2019 / 20.20 uur
UTRECHT - Vanaf 15 december, met de start van de nieuwe dienstregeling, past NS eindelijk alle geautomatiseerde omroepberichten aan bij een aanrijding met een persoon. Het gaat om de informatie die vanuit reisinformatie te vinden is in de Reisplanner app, op de website en op de stations. Waar NS nu nog specifiek aangeven dat er een ‘aanrijding met een persoon’ is geweest, gaan ze in de toekomst omroepen dat het een ‘aanrijding’ betreft, zonder te specificering wat voor soort aanrijding.

OVnieuws.info heeft het onderwerp begin 2015 al

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

aangekaart bij NS omdat wij toen al vonden dat het mensen alleen maar op ideeen brengt en dat deze melding door veel mensen als 'naar' wordt ervaren. Toen werd er door NS meedegedeeld dat men de reiziger juist zo specifiek mogelijk wenste te informeren. Gelukkig zijn ze dus na bijna vijf jaar later toch tot inkeer gekomen.

NS meldt nu: "Recent heeft Trimbos Instituut hier onderzoek naar gedaan. De omroeptekst ‘aanrijding met een persoon’, kan het bij reizigers associaties oproepen met suïcides op het spoor en daarbij emoties losmaken. Trimbos adviseert daarom, in een onderzoek dat binnenkort gepubliceerd wordt, de omroeptekst aan te passen.

De berichttekst ‘aanrijding met een persoon’ is bepaald om reizigers zo duidelijk mogelijk te informeren over het oponthoud. Omdat we onze reisinformatie continu willen verbeteren doen we nu deze aanpassing. Daarbij blijft NS monitoren hoe de nieuwe omroeptekst wordt ontvangen door reizigers."

Vragen of gedachten over zelfdoding? Bel 0900-0113 of ga naar www.113.nl.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons